Spring SuperBlog 2021 – gânduri de final

0
spring superblog 2021
Sursă imagine: Pexels

Acum o săptămână am urcat ultimul articol în platformă. Spring SuperBlog 2021 s-a încheiat șiii am reușit să particip la toate cele 17 probe din concurs!!! Uiii!!! A fost a doua participare la această competiție, dar prima dată când am reușit să scriu la toate problele. La prima participare am abandonat rapid competiția după primele 2-3 probe. A fost greu, a fost intens și interesant. Am învățat câteva lucruri noi despre mine și despre ce mi se potrivește. Am descoperit sponsori de nota 10, plini de profesionalism, dar și braduri interesante. Am avut de făcut documentare pe o sumedenie de produse și servicii, de la hale metalice, piscine, vacanțe la mare la parchet și bijuterii.

Am observat și câteva practici cu care nu rezonez. Am să apreciez întotdeauna sponosorii care nu cer povești nemuritoare, ci articole ancorate în realitate. Discutând și cu organizatorul am înteles că se creează un cerc vicios. Fiecare blogger scrie, până la urmă, ceea ce vrea el. Unii concep povești foarte departe de realitate cu care îi cuceresc pe cei din juriu, și chiar dacă e pură ficțiune, juriul este amețit de cuvintele magice și punctează maxim. Când ceilalți bloggeri văd că ficțiunea este cea apreciată și punctată maxim, încep să ficționeze și ei pentru a câștiga juriul. Nu știu exact pe cine pică vina, dar știu că nu ar trebui să facă nimeni compromisuri. Consider că noi ar trebui să rămânem strong pe poziții și ar fi ideal ca juriile să nu mai încurajeze articolele care nu reflectă realitatea.

Trecând peste treaba asta, SuperBlog a însemnat pentru mine o experiență obositoare, dar frumoasă. Sunt consumatoare de podcast-uri încă de pe vremea când nu erau populare și m-am bucurat mult să le ascult pe cele realizate de Claudia. Am aflat prin intermediul lor tips and tricks legate de blogging, dar și lucruri interesante despre diverse domenii de activitate ale sponsorilor. Aceste interviuri au punctat și așteptările pe care sponsorii le au de la bloggeri, ceea ce a fost foarte util. Feedback-urile detaliate oferite la sfârșitul jurizării, în grupul de Facebook, le-am găsit iar utile. Cred că ar fi de un real folos și un feedback individual, la fiecare probă, care este acum accesibil doar dacă faci contestație.

Per total, sunt mulțumită de note și de rezultatele (aproape) finale, a fost o experiență bună, dar foarte consumatoare de timp. Articolele mi-au ocupat foarte mult timp și orele mele de stat la laptop s-au înmulțit considerabil de când a început concursul. În afară de muncă și SuperBlog nu prea am mai știut de altceva. Mă bucur că sunt finalistă și că am reușit să mă organizez astfel încât să reușesc să respect toate deadline-urile. Mi-am format o strategie de a scrie articolele care se pare că a funcționat. Nu știu dacă o să mă mai tenteze pe viitor să particip la toate probele. La următoarea ediție iau în considerare să fac o selecție de sponsori care mi se potrivesc. Acum, cine știe? Dacă la următoarea ediție mă ambiționez să găsesc un obiectiv nou, cum ar fi podiumul, posibil să mă înham iar 100% la concurs. Poate SuperBlog o să devină ca un drog și nu o să pot să mă abțin să nu-l încerc iar și iar. ?

Încă nu-s afișate toate notele, mai este de jurizat încă un articol. Sunt momentan pe locul 23 din 91 înscriși. Sunt 73 de bloggeri activi în concurs. Mă bucur că am primit peste 90 de puncte din 100 la majoritatea articolelor (mai puțin la trei unde am primit 79, 83, respectiv 87 puncte), cea mai mare notă fiind un frumos 98. Sunt supărată doar pe o singură notă, cea mai mică, pentru care am făcut și contestație pentru a afla de ce am fost depunctată și pentru a fi mai atentă pe viitor. Mulți bloggeri din concurs au avut punctaj mic la aceeași probă, deci cred că a fost vorba despre un juriu mai exigent.

Felicitări și mulțumiri în primul rând Claudiei, care ne ascultă și este tot timpul prezentă la datorie, orice nelămurire am avea. Felicitări celor care au ocupat primele locuri în clasament și au câștigat probele din concurs. Recunosc că nu am apucat să citesc prea multe bloguri înscrise în concurs, dar urmează să le iau la puricat când am mai mult timp liber. Am văzut rapid câteva articole câștigătoare, scrise impecabil și de accea merită făcută o selecție a blogurilor noi pe care le-am descoperit. Asta într-un viitor articol, probabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here