Marea din grădina ta – în concediu la tine acasă, zi de zi!

0
piscina metalica iefina

Pandemia încă ne dă de furcă și nu știu care-i feeling-ul vostru, dar eu mă gândesc că se apropie vara și anul acesta o să fie iar unul dificil când vine vorba de concedii. Dar nu numai concediile sunt problema. Nu putem merge nici la terase sau piscine, nu ne putem vedea nici cu cei dragi și toată treaba cu socializarea este deja un vis îndepărtat. Poate doar vaccinarea să ne mai scoată din prăpastia asta, dar când și cum rămâne de văzut. Suntem deja obișnuiți de un an cu incertitudinea, deci ce mai înseamnă acum unul în plus? 🙂

Dacă tot ne petrecem atât de mult timp acasă, cei mai mulți dintre noi au ales în perioada asta să investească în confortul de zi cu zi. Cine-i mai norocos și are la dispoziție o curte, poate lejer să-și facă propriul colț de rai chiar în grădina casei. N-ai cum să nu fi visat la un moment dat la casa aia cu view minunat, intimă, cu o curte generoasă, gradină frumoasă și o piscină care să-ți facă fiecare vară mult mai frumoasă. Vorbim aici despre concediu la tine acasă, zi de zi. Nu sună rău deloc.

piscine ieftineMă și văd trezindu-mă dimineața devreme, bălăcind în voie și salutând primele raze de soare din piscină. Ar fi perfect, mai ales că înotul este atât de recomandat și atât de util în vremurile stresante în care trăim. Înnotul este destresantul perfect și te ajută să te menții în formă. În plus, te poți relaxa în condiții de maximă siguranță și poți să te răcorești ori de câte ori ai chef.

Cu o piscină afară, work from home ar deveni cu siguranță mult mai sănătos. Este clar că jumătate din pauza de masă mi-aș petrece-o în apă pe timpul verii. Eu cred că o piscină te face mai fericit, până la urmă. Nu degeaba tot mai mulți optează pentru acest “accesoriu” minunat pentru curte. În țara noastră piscinele nu sunt atât de populare încă, dar îmi place când văd că în străinătate sunt foarte îndrăgite blocurile de locuințe unde ultimele etaje sunt folosite pentru mici baruri, săli de sport și piscine. Este cazul Dubaiului, unde multe blocuri au astfel de zone.

Dacă piscinele de bloc nu sunt încă luate în considerare la noi, nu se poate spune același lucru despre cele la curte. Verile sunt tot mai toride în țara noastră și de aici s-a născut dorința de a avea un loc în care să te răcorești, în care să te relaxezi.

piscine ieftine

Cred că primul lucru la care se gândește cineva care își dorește o piscină este costul. Apare acel Dar… cât costă? Dacă ești una dintre persoanele care consideră că o piscină este scumpă și nu ți-o poți permite, am o întrebare simplă: Câți bani cheltuiești anual pe concedii? Te anunț că dacă renunți anul acesta la a merge în concediu, îți poți construi piscina dorită. Nici nu știm încă dacă vom putea călători în pace anul acesta, așa că decizia de a investi acum banii de concediu în construirea unei piscine este foarte potrivită.

Numitorul comun al oricărui proiect nou este bugetul. În momentul în care ne hotărâm că vrem piscina aia în curte, planurile încep tot de la el, de la buget. Bugetul se conturează în funcție de tipul de piscină ales. Avem la dispoziție piscine din otel, piscine metalice, din beton, fibră de sticlă sau lemn. Ca să vă faceți o idee, o piscină din beton, clasică, cu dotări standard, cu dimensiunile 8 metri lungime pe 4 metri lățime, pentru o familie medie ar ajunge la un cost de 20.000€. Acesta ar fi cel mai mare preț. Cum ziceam, în funcție de tipul de piscină, prețurile diferă. Pentru aceleași dimensiuni, o piscină metalică costă 8.000€, una din fibră de strică sau din beton termoizolată sau ajunge la 10-12.000€, iar una din lemn ar fi 12-15.000€. Am găsit și piscine cu perete metalic de dimensiuni mai mici care ajung undeva la 3-4.000€. Piscinele pot fi accesorizate, ceea ce înseamnă un cost extra. Lumini, sistem de tratamente, finisajul piscinii, încălzirea apei, toate aceste opțiuni pot dubla sau chiar tripla prețul unei piscine.

piscine ieftineAcum că am trecut hopul cu bugetul, ne putem axa pe ce înseamnă construirea efectivă a piscinei. Primele criterii care trebuie avute în vedere sunt: numărul de membri ai familiei și modelul de piscină preferat, care poate fi ales în funcție de buget, bineînțeles. Unele tipuri de piscină necesită mai multă manoperă, unele pot fi montate fără a fi nevoie de specialiști. De luat în considerare este și șantierul care va exista la tine acasă. Vei avea o groapă în curte, utilaje și este de reținut și faptul că anumite etape ale construcției nu se pot realiza dacă afară plouă sau ninge, deci construcția propriu-zisă a piscinei depinde și de condițiile meteo.

De asemenea, o piscină implică și un proces de întreținere lunară. Această întreținere implică și ea un cost de aproximativ 150 RON pe lună. Procesul de întreținere nu este unul foarte complicat. Cine nu dorește să se ocupe personal de întreținere poate apela la servicii specializate sau poate opta din start pentru echipamente special create pentru a automatiza întreținerea unei piscine. O mare parte a acestor echipamente pot fi achiziționate și după ce piscina a fost construită, dar sunt și anumite accesorii care nu mai pot fi adăugate după. Luminile, de exemplu, nu pot fi încorporate decât încă de la început.

piscina ieftinaAm găsit pe site-ul Piscine Ieftine multe modele de piscine superbe, cu caracteristici solide, de unde și raportul optim calitate-preț. Mie mi-a rămas gândul la piscina din prima poză din articol. Doamne, deja mă văd în ea. Este rotundă, micuță, perfectă pentru bălăceală la o casă de vacanță. Să nu mă ciupească nimeni că nu vreau să mă trezesc din visul ăsta. Piscina este acum și la reducere pe site, are un preț foarte bun, este produsă în Germania, iar transportul și montajul sunt gratuite în orice localitate din România. Unii comercianți oferă termen de 3-4 săptămâni pentru livrare. Pe site-ul PiscineIeftine.ro produsele se vând în general din stoc propriu, termenul de livrare fiind de 2-3 zile lucrătoare.

Sper că v-au fost de folos informațiile pe care le-am împărtășit cu voi. Pentru mai multe detalii, cei de la PiscineIeftine.ro oferă consultanță gratuită și cea mai bună soluție în funcție de necesități. Ei vă pun la dispoziție diverse pachete, planuri pentru montare și training pentru întreținerea piscinei. O piscină este o investiție bună, cele metalice se pot demonta și monta în altă locație dacă vă mutați sau vă puteți dubla sau tripla investiția deoarece prețul unei proprietăți crește și se vinde mai repede dacă are și o piscină.

Surse imagini: PiscineIeftine.ro


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here