Am aflat cât timp petrec zilnic pe telefon

2

Pentru că la un moment dat mi se părea că pierd foarte mult timp butonând telefonul, am căutat o aplicație care să-mi spună exact cât timp petrec zilnic pe smartphone. Înainte să mă uit peste datele strânse de aplicație estimam că mă folosesc de telefon timp de 2 – 3 ore în fiecare zi.  Eram curioasă să văd niște date pentru că am observat că de foarte multe ori doar verific telefonul, fără să am nevoie să mă uit la ceva în mod special.

Internetul stă deschis non-stop la mine, dar nu toate aplicațiile sunt setate să îmi trimită notificări. De exemplu petrec destul de mult timp pe Instagram, dar nu primesc nicio notificare de la acestă aplicație. Nici nu intenționez să primesc notificări de la Instagram sau de la vreo altă rețea socială pentru că ar însemna să stau întradevar numai și numai cu ochii pe telefon. Dacă există cineva care are activate notificările la rețelele sociale, îl rog să-mi spună cum reușește să trăiască așa.

În prezent folosesc telefonul pentru a comunica, pentru a afla informații, pentru socializare. De menționat ar fi că nu mă joc pe telefon și nici nu vorbesc cu orele zilnic cu cineva. Dar asta o să reiasă oricum din statisticile aplicației.

Un sondaj realizat între 2008 și 2015 în 15 țări membre ale Uniunii Europene despre timpul petrecut în fața ecranelor (cum ar fi timpul petrecut în faţa televizorului sau a altor mijloace de informare în masă, jocuri pe calculator sau alte activităţi bazate pe ecrane), spune:


Europenii cu vârste cuprinse între 20 şi 74 de ani petrec după serviciu între două şi trei ore pe zi în faţa unui ecran.
Cele mai mici ponderi ale timpului petrecut în faţa ecranelor după terminarea orelor de program s-au înregistrat în Italia (84,5%), unde localnicii petrec sub 2 ore în faţa gadgeturilor. Italienii sunt urmaţi de austrieci (87%), care petrec puţin peste 2 ore, şi de români (91,5%), care petrec sub 2 ore şi 30 de minute în faţa ecranelor.
La polul opus se clasează Grecia unde cei mai mulţi dintre respondeţi petrec peste 3 ore în faţa ecranelor (95,1%), urmată de Belgia şi Finlanda.

Sursa


 

În urmă cu o săptămână mi-am instalat aplicația Moment pentru afla cât timp petrec zilnic pe telefon. QualityTime este alternativa pentru Android.

Varianta free a aplicației Moment monitorizează activitatea smartphone-ului și îți zice de câte ori te-ai uitat pe telefon, cât timp l-ai folosit și ce aplicații ai deschis. Moment rulează în fundal și nu trebuie configurată și deschisă decât o singură dată.

De exemplu, pe 27 mai am stat 4 ore 13 minute pe telefon și l-am verificat de 51 de ori. Cel mai mult am stat pe Instagram (56 minute) și Messenger (38 minute). Aplicația Moment apare pe locul 3, am petrecut 24 de minute pe ea pentru a vedea cum funcționează, pentru a scrie acest articol. Camera foto am folosit-o timp de 20 de minute.

Aplicația Moment îți arată exact la ce oră ai verificat telefonul și câte minute l-ai butonat.

În săptămâna 21 – 27 cel mai mult am stat pe Instagram, Messenger și Facebook. Statistici săptămâna 21 – 27 mai:

22 mai e singura zi în care am stat un timp rezonabil pe telefon, de aceea apare cu verde. Mai am trei zile cu galben și trei cu roșu. Teoretic nu e bine și e mai mult decât estimasem initial.

Momentan nu recunosc că aș avea o problema, sunt împăcâtă cu mine, dar ar fi frumos dacă aș reuși să stau mai puțin timp pe telefon seara. Oricum, seara dacă nu sunt cu ochii în telefon, mă uit la TV, deci la alt ecran. Asta după ce o zi întreagă am muncit în fața unui monitor de calculator. Dacă ar fi să adun timpul petrecut în fața calculatorului + timpul petrecut în fața TV-ului + timpul petrecut în fața telefonului versus timpul petrecut făcând lucruri ce nu implică un ecran, asta ar fi o statistică interesantă.

Voi cât timp petreceți pe telefon și ce aplicații folosiți în mod frecvent?

2 COMMENTS

  1. Mi-e frică sincer să îmi instalez o aplicație de genul ăsta:)) Știu sigur că pierd prea mult timp mult pe Pinterest, Instagram, Facebook și IKEA Store :))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here