Experiența cu Baba Yaga. Cum este mâncarea?

8
abonament mancare sanatoasa

Se pare că nu numai mie mi-e lene să gătesc, să fac cumpărături, liste și să planific mesele zilnice pentru că văd cum abonamentele la mâncare devin din ce în ce mai populare. După ce am încercat LifeBox timp de 5 săptămâni, despre care v-am povestit aici, mi-au făcut cu ochiul și meniurile de la Baba Yaga. Îi știu de ceva vreme, îi tot pândesc și oferta testează 1 zi m-a convins să comand și să le încerc mâncarea. După ce am consultat meniurile disponibile, l-am ales pe cel Nord-american Fit de 2000 kcal pentru a-l împărți cu Sebi. Oferta cu testarea este avantajoasă pentru că în loc de 79 lei am plătit 49 lei. Și-a făcut și Sebi cont, a făcut și el o comandă de test ca să încercăm și meniul Mediteranean Fit. Ambele meniuri au cinci mese, dintre care două gustări, ceea ce se potrivește perfect cu stomacul meu always hungry. Cu cinci mese pe zi îl păcălesc și n-are timp să se plângă de foame.

Cum este mâncarea de la Baba Yaga?

Prima zi, meniul de miercuri – nord-american

mancare meniu
Meniu nord-american Baba Yaga

Mâncarea a fost livrată dimineața și mi s-a părut fain că am fost anunțată prin sms când livratorul era aproape de adresă. Am primit și un link în care puteam urmări în timp real comanda. La 10:00 am mâncat micul dejun. Am avut biscuiți de casă cu piure de mere. Biscuiții sunt imenși și foarte gustoși. Piureul de mere completează foarte bine totul. A fost chiar delicios. Gustarea am luat-o pe la ora 13:00 și a constat într-o salată de vinete cu crackeri, Baba ganoush îi zice. Foarte bună și gustarea. La prânz am avut ragu și piure de conopidă cu ulei de trufe, iar a doua gustare a constat într-un flan de dovleac Minnesota, care nu a fost pe placul meu pentru că nu-s fană dovleac, iar combinația cu brânză de capră nu a salvat deloc situația. La cină a venit rândul mult așteptatului burger din cartof dulce cu castraveți murați și sălățică. Mi-a plăcut, a fost interesant și delicios, nu am mai mâncat până acum.

A doua zi, meniul de joi – mediteranean

mancare sanatoasa abonament
Meniu mediteranean Baba Yaga

Cartofii dulci cu hummus și avocado de la micul dejun au fost minunați. Eu nu prea mă dau în vânt după cartoful dulce, dar în combinație cu cele două sosuri, hummus și avocado, mi-a plăcut mult. Supa Ribollita de la prima gustare a fost interesantă, la fel și souvlaki-ul de porc de la prânz. Prăjiturica Brownie a fost foarte bine primită, la mine dulcele este slăvit. La cină am avut farfalle cu zucchine și pomodori.

Ce îmi place la Baba Yaga:

✔️ Ești anunțat printr-un sms atunci când curierul este aproape.

✔️ Poți urmări pe hartă în timp real comanda.

✔️ Posibilitatea de a alege între trei tipuri de bucătării (mediteraneană, nord-americană și balcanică). Cumva, ai trei luni mâncare diferită, ceea ce este minunat. Aș zice că e mai greu să te plictisești de aceeași mâncare când ai diversitatea asta.

✔️ Gramajul, numărul de calorii și macronutrienții sunt specificați pe fiecare preparat.

✔️ Posiblitatea de a alege meniuri cu un anumit număr de calorii (1200, 1600, 2000 și 2500 kcal). Asta este util pentru cine vrea să slăbească, să-și mențină greutatea sau să se hrănească corespunzător dacă e sportiv etc.).

✔️ Posibilitatea de a testa meniurile (un singur tip de meniu pentru o zi) la aproape jumătate de preț.

✔️ Mâncarea este preparată cu o zi înainte pentru următoarea zi, deci totul este proaspăt.

✔️ Posibilitatea de a ști exact ce urmează să mănânci în următoarea zi, meniurile de pe site sunt prezentate complet pe zile.

✔️ Mâncarea este sățioasă pentru că alimentele sunt combinate astfel încât să asigure toți nutrienții și energia necesară. 

✔️ Meniul nord-american și cel mediteranean conțin 5 mese, dintre care 2 gustări, așa că nu are timp să ți se facă foame că trebuie să mănânci iar și iar. Între mese eu las cam 2.5 – 3 ore, lucru cu care mă împac de minune.

✔️ Comunicare eficientă.

✔️ Sunt deschiși la feedback pentru a-și îmbunătăți serviciile.

Baba Yaga este la început de drum și pentru că tot ziceam de feedback, am și câteva sugestii pentru ei, câteva aspecte care ar putea fi îmbunătățite:

❌ Posibilitatea de a alege dacă să îți trimită sau nu tacâmuri. Eu am primit tacâmuri de plastic și nu le doresc. Nu are sens să poluez planeta dacă nu vreau să le folosesc.

❌ Recipientele în care este adusă mâncarea sunt din plastic. O variantă sustenabilă ar fi mai pe placul meu. Eventual recipiente care să poată fi băgate și în cuptorul cu microunde. 

❌ Nu scrie la fiecare preparat dacă trebuie sau nu încălzit. Unele preparate se mănâncă musai calde și cred că ar fi util să se specifice dacă o masă se servește caldă sau rece. În plus, burgerul avea un sos separat care trebuia adăugat și nu mi-am dat seama decât la sfârșit, când am terminat de mâncat. Cred că ar fi util să scrie undeva ce este de făcut.

❌ Nu sunt trecute toate ingredientele pe lista cu meniul, am observat că la burger lipsea cheddarul (sau ce brânză avea el) și nu era singurul care avea ingrediente care nu se regăseau pe lista cu meniul. Ar fi util să fie trecute toate pentru că asta ridică semne de întrebare la calcului caloriilor.

❌ Intervalul orar de livrare ar fi util să fie mai scurt, eventual de o oră. Acum este 08:30-11:00, un interval care este mult prea mare.

Vă las mai jos și câteva motive pentru care îmi plac abonamentele la mâncare:

  1. Nu îmi mai trec prin cap gânduri de genul “Ce mănânc mâine?”.
  2. Nu mai trebuie să fac cumpărături și mâncare, ceea ce în anumite perioade este binevenit.
  3. Eu vreau să mai slăbesc, așa că este perfect că nu mai este nevoie să îmi calculez caloriile consumate, totul este deja calculat și stabilit.
  4. Descopăr preparate noi și combinații interesante de ingrediente pe care le pot folosi și eu pe viitor.

Dacă vreți să încercați unul dintre meniurile disponibile de pe Baba Yaga, le găsiți aici, la secțiunea testează 1 zi.

8 COMENTARII

  1. Probabil că ar trebui să încerc și eu pentru a-mi spune opinia corectă, dar până atunci pot spune că pare intersantă ideea.
    Cred că mi-ar plăcea să încerc un meniu, să văd dacă e gustul meu. Repet, ideea cu caloriile este excelentă.
    Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here