Experiența mea cu LifeBox

15
lifebox mancare slabeste

Iată că m-am hotărât mai serios să slăbesc și pentru că am vrut să aleg o variantă sigură și la îndemână i-am dat o șansă LifeBox-ului. Site-ul arată super, preparatele din poze îți lasă gura apă și ingredientele sună foarte bine încă de la prima vedere.

Pentru că și Sebi avea aceleași gânduri de a mai scăpa de câteva kilograme, inițial ne-am propus să luăm un singur meniu de test pe care să-l încercăm timp de o săptămână (5 zile, de luni până vineri) să vedem cum este mâncarea, urmând apoi să ne hotărâm dacă continuăm și dacă ne luăm separat.

LifeBox nu este scump dacă ai cu cine să împarți un meniu

Încă de la început am fost foarte mulțumiți și chiar entuziasmați de cât de bună și sățioasă este mâncarea. Nu a lipsit nici elementul surpriză pentru că unele chestii le-am gustat pentru prima dată. În prima săptămână am luat meniul de 2500 kcal pe care l-am împărțit la doi, deci cele 1250 de kcal de persoană s-au potrivit perfect pentru scopul nostru de a slăbi. Am încercat după și varianta cu două meniuri timp de 5 zile, dar ne-am întors apoi la un meniu de 2500 kcal pe care să-l împărțim. Am făcut un mic hack, ca să zic așa, pentru că mi s-a părut suficient și mult mai rentabil. Practic am făcut economie și am luat mâncare pentru două persoane undeva la jumătate de preț. Știu, sunt client from hell câteodată.

Cu LifeBox nu mi-a fost foame, ceea ce este o realizare pentru mine ?

Cel mai mult mi-a plăcut că nu am răbdat de foame. Nu-mi plac dietele restrictive și în general ideea de dietă. Prefer să mănânc sănătos și dacă mi-e poftă de ceva mai nesănătos, mănânc, dar am grijă la cantitate. LifeBox are în meniu și paste, prăjituri, plăcinte, tarte, budinci, toate nebuniile delicioase. Eu dacă mănânc dulciuri și slăbesc sunt cea mai fericită. Combinațiile ingredientelor sunt absolut ceea ce trebuie și nu simți că ții dietă sau că mănânci mai puțin. Rezultatele s-au văzut și pe cântar, în 3 săptămâni am slăbit 3 kg. De menționat că în fiecare săptămână, sâmbătă și duminică ne-am făcut de cap și am mâncat ce am poftit.

Avantajele unui abonament la mâncare sănătoasă de tipul LifeBox

După cele 3 săptămâni a venit Paștele și am pus pe hold LifeBox-ul. Când ne-am întors, am reluat și în total am mâncat de la ei în total 5 săptămâni. Sunt foarte multe avantaje la un abonament de genul acesta la mâncare sănătoasă. Mâncarea vine dimineața, primești toate cele 5 mese pentru ziua în curs, în intervalul orar ales în momentul în care ai făcut comanda. Există mai multe tipuri de meniu, noi l-am încercat pe cel Optimbox și o săptămână pe cel Veganbox. Există calendar pentru toată luna, așa că știi ce vei mânca în zilele care urmează, câte calorii are fiecare masă, gramaj și nutrienți. Meniurile (mai puțin cel Keto) conțin 5 mese, deci nu este timp să ți se facă foame pe parcursul zilei pentru că la 2,5 – 3 ore trebuie să mănânci. Meniurile sunt concepute de un nutriționist și asta chiar se vede. Mesele sunt destule și sățioase. Mâncarea este pregătită de un chef și se duce ușor spre gourmet, fiind gustoasă și cu fiecare ingredient la locul lui bine stabilit.

Drumul cel mai ușor către disciplină

Cât am mâncat de la LifeBox mi s-a pus praful pe aragaz, iar pe la supermarket nu am mai călcat. În fiecare vineri comandam câteva chestii pentru weekend și aia era toată treaba mea. Sincer, îmi place să gătesc chestii bune și rapide, dar în anumite perioade tare bine prinde un abonament de ăsta. Plus că dacă vrei să slăbești, se complică lucrurile cu cumpărăturile și gătitul. Adevărul este că durează să gătești, să cumperi, sa pregătești, să faci liste, să te gândești la preparate. Se adună zeci și zeci de minute plus bătăi de cap cu planificarea fiecărei mese. Să mănânci ce trebuie, să nu bagi prea mult zahăr, să ai totuși necesarul de calorii zilnice etc. La mine nu este prima dată când mă hotărăsc să am grijă la ce mănânc și știu că trebuie multă, multă disciplină, voință și timp alocat în sensul ăsta. Când dimineața te trezești la ușă cu mâncarea pe ziua respectivă, toată corvoada asta dispare. Aia e mâncarea, aia mănânci. Pentru că nu mergi la supermarket nu ți-e plină nici casa cu toate nebuniile de snackuri și dulciuri, deci e perfect. N-ai, nu mănânci.

Puncte slabe

Ceva ce m-a deranjat oarecum pe mine a fost prezența excesivă a peștelui în meniu. Spun excesivă pentru că eu nu consum de obicei atât de mult pește. Cam o zi aveam pește, o zi nu. Uite așa am aflat că totuși că nu-s o fană atât de mare pește.

Meniul care se repetă lunar poate deveni iar ceva meh. Nu știu exact de ce, dar la un moment dat te saturi. Cu toate că mâncarea este bună, eu m-am săturat oarecum de anumite preparate. Am mai auzit treaba asta și pe la alții. Dacă ar avea un meniu și mai divers cred că ar prinde bine.

De curând au schimbat recipientele în care livrează mâncarea, acum sunt 100% din material reciclabil, ceea ce mă bucură foarte mult. Dar mai am un pitic pe creier care se frustrează puțin de fiecare dată când deschide folia aia lipită deasupra. Atât de bine este lipită încât atunci când tragi de ea se rupe, rămâne pe margine și este cam enervantă. Nu știu dacă se poate face ceva, dar ar fi super ca folia să se desfacă fără bătăi de cap.

Nu toate preparatele au fost pe gustul meu. Dacă timp de o lună meniul se tot schimbă, este cam imposibil să-ți placă absolut tot. Asta este o chestie la care m-am așteptat. Nu ține de calitatea mâncării, ci de papilele și preferințele fiecăruia.

Per total aș recomanda LifeBox oricând, oricui. Este de încercat și merită, mai ales când îți propui să controlezi foarte bine ceea ce mănânci. Este simplu și la îndemână. Eu am slăbit fără să fac exerciții fizice, având un stil de viață foarte sedentar. Da, sportul este și el important, dar sunt de părere că dacă nu controlezi ceea ce mănânci, sportul este în zadar. Pentru că pandemie și pentru că stat extrem de mult în casă, kilogramele pleacă acum foarte greu. Nu știu cum e la alții, dar la mine asta am observat. Cumva am apelat la LifeBox ca ultimă soluție pentru că altceva nu prea mai funcționa și nu se clinteau nici 100 de grame de pe mine, ptiuuu! Iau în considerare să mă reîntorc la LifeBox când mi se aliniază planetele la loc, că acum sunt puțin haosate.

15 COMENTARII

  1. Eu m-am ferit mereu de astfel de meniuri pentru că am destul de multe alergii si nu am gasit nicaieri pe cineva care sa fie dispus sa imi schimbe unele elemente din meniu pentru a-mi fi si mie bine. Asta mi se pare putin aiurea, ar trebui sa aiba acces oricine la un astfel de meniu

  2. Am incercat si eu serviciul mai demult, e fain. Pacat ca nu mai este la mine in oras. Mi se pare util pentru cand vrei ceva diferit, sanatos si ai un program prea aglomerat pentru a gati.

  3. Cât am stat în București, o perioadă destul de lungă am ales să mă astfel. Sunt mai multe firme care oferă meniuri de acest tip si pentru stilul meu de viață de atunci, se potrivea foarte bine. ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here