Masa de Paște cu Fran Lebowitz

0
Sursă imagine: franke.com. Edit: Adobe Photoshop.

Vă povesteam aici cum m-am îndrăgostit iremediabil de Fran Lebowitz și mă gândeam cât de cool ar fi să o cunosc în persoană. După ce am văzut Pretend It’s a City am zis că sigur mi-ar fi surâs să fiu eu în locul lui Scorsese. Cu siguranță n-ar fi fost nicio problemă să înlocuim râsul lui de pe fundal cu al meu.

O fi mâncat Fran vreodată pască cu ciocolată? Că dacă tot am ratat ocazia de a-i lua un interviu în locul lui Martin Scorsese, aș invita-o de Paște pe la București. Aș putea să-i arăt cartierul Vitan, să discutăm despre asemănări și deosebiri între capitala României și New York-ul ei. Cu siguranță ar ieși o discuție interesantă despre trafic, vecini, artă sau distracții.

Am pomenit pasca cu ciocolată și nu altceva pentru că gândul meu s-a dus înspre ea dintr-un anume motiv important. De câteva zile am început să scot zahărul din viața mea și cred că sunt într-un mic sevraj. Când a început creierul meu să caute o reteta pentru masa de Paste s-a dus țintit la pasca cu ciocolată. Nu m-am gândit nicio clipă la ouă roșii sau la alte retete traditionale de Paste. Ok, rămânem așadar la pască cu ciocolată și la prietena Fran ca invitată la masa de Paște. De sărbători voi face o excepție și voi gusta dulcegării. Doar o viață am și micile plăceri trebuie neapărat satisfăcute.

Pentru Paște am o rețetă de pască fără aluat și îmi plouă în gură numai când mă gândesc la ingrediente. Pasca conține două chestii care îmi fac simțurile să trepideze de satisfacție: ciocolată și brânză. Acest desert este unul delicios și potrivit sărbătorilor pascale. Rețeta este simplă, ceea ce o face să fie potrivită pentru skill-urile mele “deosebite” din bucătărie, când vine vorba de dulciuri.


Rețetă pască cu ciocolată fără aluat


Ingrediente:

  • 200 grame ciocolată neagră
  • 100 grame zahăr
  • 500 grame brânză dulce de vaci
  • 3 ouă
  • esență de portocală
  • 40 grame griș
  • 100 grame smântână sau iaurt grecesc
  • 20 grame amidon
  • sare

Mod de preparare:

Punem într-un bol brânza de vaci, zahărul și sarea. Amestecăm bine totul și după ce se topește zahărul se încorporează ouăle. Se adaugă și smântâna, amestecăm, apoi se adaugă grișul și amidonul. La sfârșit se adaugă esența de portocale. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei pentru că atunci când vom încorpora ciocolata nu vrem ca aceasta să se răcească și să se strice tot zen-ul pascal.

Sursă imagine: www.franke.ro
Se topește ciocolata într-o cratiță, la foc mic, amestecând des. Pe o plita Franke cu funcția melting totul este foarte simplu. Dacă topiți ciocolată pe acest tip de plită, ea nu se va lipi niciodată de oală. După ce toată ciocolata s-a topit, se toarnă peste amestecul din bol. Se omogenizează tot conținutul. Se tapetează la bază o tavă de tort cu hârtie de copt și se toarnă compoziția în tavă. Pasca va sta la cuptor la 150 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute.
 
Pasca trebuie sa fie fermă pe margini și la mijloc trebuie să aibă textura răciturilor, cum le zice în Moldova. Mă refer la piftie pentru cine nu-i de-al meu. După ce este scoasă din cuptor, pasca trebuie să stea la răcit până ajunge la temperatura camerei și apoi se bagă la frigider pentru 5-6 ore.

Într-un cuptor Franke, în timp ce se coace superba pască, poți să bagi și un pui umplut cu legume și bacon și să împuști astfel doi iepuri dintr-o lovitură. Trăiască tehnologia de gătit dinamică de la Franke!
 
Surse imagini: frankeblog.ro și www.franke.com

În timp ce pasca se coace, merge o cafeluță sau un ceai negru. În Franke magazin online am văzut o mașină de cafea superbă, care e musai necesară pentru a face față poveștilor interminabile cu Fran.

Sursă imagine: frankemagazinonline.ro

Voi ce rețete și bucate bune veți pregăti de Paște?


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here