Frisomat construiește România de 25 de ani!

0
Sursă imagine: frisomat.ro

Azi sărbătorim, pregătiți paharele, să curgă șampania! Dar cine-i fericitul sărbătorit, vă întrebați? La mulți ani construiți, Frisomat! Și cât face, sunteți curioși? Păi este destul de bătrân și înțelept, Frisomat sărbătorește 25 de ani si mai jos vă propun să facem cunoștință cu compania și motivele pentru care a ajuns până aici. Având în vedere că în sectorul de construcții durata medie de viață a unei companii este de sub 10 ani, ne dăm deja seama că locul pe care-l ocupă Frisomat în piață este unul important. Povestea Frisomat poate fi o sursă de inspirație și un partener de încredere pentru mulți antreprenori din România și nu numai.

Frisomat este o companie care proiectează, dezvoltă, produce și montează o gamă largă de hale metalice prefabricate, inovatoare, la cele mai înalte standarde de calitate.

Acum că v-ați făcut o idee despre ceea ce face compania, vă propun să o luăm de la început, să aflăm de unde a pornit totul și ce tipuri de hale au construit timp de 25 de ani.


Povestea Frisomat, parteneri, clienți și proiecte de succes


Începuturile Frisomat. Anii 1979-1980-1983. Surse imagini: frisomat.ro

Frisomat este o companie belgiană fondată în 1978 de către Guy Somers. Frisomat România s-a născut în orașul meu natal, în Piatra Neamț, în 1996 și funcționează sub sloganul Innovators in steel building, în traducere Inovatori în construcții metalice. La nivel global, Frisomat are peste 14 filiale: Algeria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Franța, Germania, Ungaria, Polonia, România, Rusia, Olanda și Ukraina. Fabricile de producție sunt localizate în Belgia, Rusia și Brazilia.

Surse imagini: frisomat.ro

Până în acest moment, Frisomat a construit peste 974 de hale metalice, acoperind peste 982.000 mp și fiind partenerul de încredere a peste 869 de antreprenori din România. Frisomat susține dezvoltarea companiilor românești, prin construcția spațiilor de depozitare, producție, magazine, showroom-uri, birouri, depozite de cereale, ferme de animale. Iar prin realizarea sălilor de sport, hangare de avioane și spații de recreere susține dezvoltarea sportului și petrecerea timpului liber. Frisomat este una dintre puținele companii de construcții din România care acoperă întreg ciclul constructiv:

1 – Proiectează, 2 – Produce, 3 – Livrează și 4 – Construiește / Montează hale metalice.

Proiecte de succes Frisomat. Surse imagini: frisomat.ro

Metoda de a construi este una economică, rapidă și versatilă. Datorită procesului atent de proiectare, folosirea de utilaje de ultima generație – de mare precizie (roboți industriali)- și angajați experimentați, fiecare piesă se potrivește perfect. Se pune accent pe controlul calității, astfel Frisomat reușind să ofere un timp scurt de livrare și cel mai bun raport preț-calitate. Halele metalice Frisomat nu doar rezistă în timp datorită calității materialelor și montajului, însă sunt și ușor de întreținut.

Proiecte de succes Frisomat. Surse imagini: frisomat.ro

Avantajele construirii cu Frisomat


✔️ Primul lucru important ar fi faptul că Frisomat are grijă ca cerințele clientului să fie integrate în întregime în proiectul Frisomat.

✔️ Frisomat este un partener de incredere, pe care te poți baza. Cu un departament propriu de cercetare și dezvoltare ce colaborează strâns cu cercetători de top din lume pentru a se dezvolta, Frisomat testează și propune soluții inovatoare tot timpul. Astfel, compania reușește să obțină o economie de 30% de oțel și tot odată să ofere construcții puternice și rezistente la zapadă sau vânt.

✔️ Dacă tot am pomenit de economia de oțel, de menționat este și inovația și sustenabilitatea prin procesul de fabricație durabil. 50% din energia consumată provine de la panouri solare, ceea ce este un plus. Frisomat folosește deci mai puțin oțel, transportă inteligent și reduce deșeurile la minimum. Mai puțin oțel înseamnă mai puține tiruri pe drumuri, deci mai puțină poluare. Oțelul folosit este 100% reciclabil.

✔️ Un alt avantaj este controlul procesului în fiecare etapă, de la cercetare, proiectare, producție, transport până la montaj și servicii post-vânzare.

✔️ Frisomat este apreciat la nivel mondial. Din 1978, compania a realizat peste 35.000 de proiecte, hale metalice, în filialele din cele 14 țări în care Frisomat este prezent.


Motivele pentru care aș alege Frisomat


Cu toate că deocamndată nu am în plan să mă duc spre zona de antreprenoriat, pot să împărtășesc faptul că, în documentarea mea despre Frisomat, am rămas plăcut impresionată de faptul că se pune accentul pe soluții inovatoare, personalizate, indiferent de domeniul de activitate. Este foarte important ca o companie să țină pasul cu tot ceea ce este nou în domeniul său de activitate, să se folosească de tehnologii noi. De la spații pentru florării până la hale agricole, la supermarketuri și săli de sport sau hangare pentru avioane, Frisomat are o soluție, oferind posibilitatea de personalizare conform cerințelor specifice ale fiecărui proiect. Cei 40 de ani de muncă la nivel internațional și cei peste 25 de ani în România, mă conving că Frisomat este de luat în seamă în momentul în care cauți soluții optimizate, atunci când ai nevoie de un shelter pentru business-ul tău.

Dacă ai nevoie de o hală industrială, de exemplu, cu spațiu de depozitare și birouri, Frisomat se ocupă cu găsirea soluției ideale, asigurând în același timp design-ul arhitectural dorit.

Printre proiectele importante de menționat sunt și halele de producție de la Frisomat. Aceste hale spațioase și sigure sunt special create pentru a depozita cereale sau a crește animale, de exemplu. Luminozitatea (lumină naturală), termoizolația potrivită și asigurarea unui climat interior propice, sunt criterii care asigură un spațiu de producție sustenabil și cu costuri de funcționare și mentenanță reduse pe toată durata de funcționare. Frisomat promite montarea unei hale rezistente, după criteriile specifice, ușor de întreținut, într-un timp scurt.

Ce ar putea face Frisomat diferit?

Ca gând de încheiere aș avea o sugestie pentru Frisomat, o idee de devoltare pentru viitor, eventual. Pentru că Frisomat construiește în general hale de dimensiuni mari, poate ar fi interesant să se dezvolte și pe partea proiectelor pentru hale de dimensiuni mai mici, pentru afaceri ce au nevoie de un spațiu de dimensiuni foarte mici. Ar fi de asemenea interesant să ia în calcul casele pe structură metalică, un domeniu puțin diferit față de ceea ce Frisomat face deja. Dacă halele metalice au o destinație funcțională, atunci casele ar avea cu siguranță multe implicații emoționale, fapt ce ar însemna o serie de pași noi și mult mai multe cerințe pe care clientul le poate avea. Până atunci, Frisomat face în continuare ceea ce știe el cel mai bine să facă. 🙂


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here