Curățenia WOW de primăvară se face cu ajutoarele potrivite

0
curatarea geamuri
Sursă imagini: kaercher.com

Nu știu când a trecut timpul, dar iată că vine Paștele în curând și această sărbătoare implică, pe lângă pască, cozonaci și ouă roșii – ideea de curățenie. Este primăvară, un anotimp al schimbării și al speranței. Al speranței că soarele acela va veni să ne mai încălzească puțin sufletele. Când totul revine la viață parcă vine și cheful ăla de a-ți pune la punct spațiul numit acasă.

Când vine vorba de curățenia WOW, curățenia care contează, ai nevoie de ajutoare. Eu prefer să fac treaba asta în echipă pentru că efortul depus este unul considerabil și trebuie clar împărțit. Partenerul meu este unul dintre membrii echipei, iar ajutoarele de încredere sunt aparatele electrocasnice performante pe care mă bazez să-mi ușureze munca.

Câteodată obișnuiesc să mă apuc de treaba deodată, ca bezmetica, întorcând casa cu susul în jos. De cele mai multe ori, însă, îmi fac un plan când vine vorba de curățenie mai serioasă. Dacă implică bibilit, frecat, șters și aspirat trebuie făcut cu cap. Nu-s chiar fixistă, dar am și eu țăcănelile mele. Mai întâi îmi fac ordine în sarcini, apoi mă apuc de chestiile mai grele, lăsând treburile mai ușoare la final.

Pe scurt, planul unei curățenii generale temeinice sună așa:

  • Curățarea ferestrelor, spălarea perdelelor, îndepărtarea pânzelor de păianjen de pe pereți și tavane.
  • Ștergerea prafului și curățarea podelelor.
  • Bucătărie: curățarea cuptorului, hotei, cuptorului cu microunde, frigiderului, curățarea mobilierului. Reorganizarea obiectelor din interiorul dulapurilor, sortarea și aruncarea produselor vechi.
  • Baie: curățarea chiuvetei, căzii, scurgerii, toaletei, oglinzilor.
  • Sufragerie: aspirarea canapelei, curățarea mobilierului, rafturilor, ștergerea de praf a cărților și a obiectelor care sunt la vedere. Organizarea obiectelor depozitate în sertare.
  • Dormitor: salteaua patului se întoarce pe partea cealaltă, se pun la spălat perdelele și husele pernelor decorative.
  • Curte: curățarea mizeriei din curte, de pe terasă și alee, curățarea mobilierului de grădină, aranjarea și amenajarea grădinii.

De obicei, curățenia generală îmi ia ore multe sau zile întregi. Partea bună este că sarcinile se pot simplifica cu ajutorul aparatelor de la Karcher. Un aparat de curățat cu aburi face minuni exact în zonele care îmi asigură mie un somn bun după ce le știu curate. Mă refer la rosturile dintre plăcile ceramice și fiecare milimetru de-a lungul liniilor aragazului.

curățare aburi rosturi
Sursă imagini: kaercher.com

Nu știu la voi cum e, dar eu fac constant câte o tură de curățenie în dulapuri și constant e ceva ce mă deranjează. Într-un dulap faci ordine și descoperi că în altul ceva nu e la locul lui IAR. Și tooot așa. În dulapurile de la bucătărie tot timpul se face dezordine. Dacă, de exemplu, dulapurile cu haine mai pot aștepta dacă nu-s puse la punct, cele de la bucătărie le iau la bibilit și reorganizat de fiecare dată când mă apuc de o curățenie generală. Același lucru se întâmplă și în spațiile de depozitare din casă – reorganizez și scap de lucrurile de care nu mai am nevoie. De cele mai multe ori încerc să donez tot ceea ce nu îmi mai este de folos. De multe ori prefer să încep cu treburile care implică chestiile care nu-s la vedere în casă. Nu știu, eu dorm mai bine când știu că-s paharele puse frumos în dulap. ?

Balconul meu este închis, așa că vorbim aici despre muuulte geamuri. Te plictisești numai când te gândești că trebuie să le cureți. Eu de obicei pasez această sarcină după primele două geamuri spălate. Părăsesc zona către alte treburi, lăsând în urmă alți oameni curajoși, mult mai dispuși să facă această muncă. Așa se întâmplă când nu ai aparate de curățat geamuri și alte suprafețe netede, dai bir cu fugiții.

aparate de curatat geamuri
Sursă imagini: kaercher.com

Să fie sănătoși toți cei care au inventat și inventează fel de fel de tehnologii inovatoare care să ne scape de corvoada asta cu curățenia.

Voi cum procedați când vă apucați de curățenia de primăvară?


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here