Drumul către cea mai updated versiune a tenului meu

2
Sursă imagine: Pexels

Avem atât de multe lucruri care ne fac viața mai bună și ar trebui să fim atât de recunoscători că trăim vremurile pe care le trăim. Totul este mai simplu acum, problemele au n rezolvări și datorită tehnologiei ducem o viață cu mult simplificată. Fără să fie nevoie să ne batem capul cu nimicuri, avem astfel mai mult timp pentru lucrurile care contează cu adevărat. 

Poate că multe dintre femei își doresc să găsească soluția magică care oprește timpul. O dată cu trecerea timpului, inevitabil apre procesul de îmbătrânire. Pielea își pierde și ea tinerețea și multe dintre proprietățile care o făceau să arate bine, să fie luminoasă și sănătoasă. Partea bună la care făceam referire și mai sus este că acum avem la îndemână o multitudine de produse care vin în ajutorul nostru și ne ajută în lupta inevitabilă cu timpul. 

Fiecare vârstă are frumusețea ei și asta ar trebui să reținem noi, femeile. Un ten sănătos este frumos la orice vârstă. Tot ceea ce trebuie să faci este să descoperi ce produse ți se potrivesc și să le folosești într-o rutină corectă de îngrijire. Indiferent de tipologia lui, tenul trebuie să aibă parte de o îngrijire zilnică, specifică vârstei. 

✨ Ritualul meu de îngrijire a tenului

Descoperind, încercând, testând pe pielea mea diverse produse am ajuns în final la un ritual de îngrijire care mi se potrivește. Tenul meu este unul mixt și produsele pe care le folosesc sunt destinate acestui tip de ten. Am ajuns la cea mai bună versiune de îngrijire a tenului și a fost un drum lung și plin de încercări. Îmi place să descopăr constant inovații, rămânând totodată fidelă produselor de care sunt îndrăgostită iremediabil.

Etapele pe care le parcurg în îngrijirea tenului sunt următoarele:

1. Curăț tenul. Această etapă este foarte importantă și curățarea tenului o fac seara, dar și dimineața. Tenul trebuie să fie curat înainte de a aplica orice pe el. Folosesc apă micelară și prefer să mă spăl pe față cu un gel de față hidratant, blând cu pielea.

Sursă imagine: Instagram Farmec

2. Exfoliez pielea cu un exfoliant cu granule fine. Pasul acesta îl fac de două, trei ori pe săptămână sau de fiecare dată când simt că tenul meu are nevoie de exfoliere.

3. Hidratez tenul. Hidratarea este esențială indiferent de tipul de ten. Eu aplic cremă hidratantă/ gel hidratant cu mișcări circulare, masând ușor pielea.

4. Aplic SPF. Factorul de protecție solară este foarte important deoarece soarele este principalul vinovat pentru multe dintre semnele îmbătrânirii tenului. Prefer să aplic SPF zilnc, indiferent de anotimp, pentru a-mi proteja tenul de radiațiile solare UVA și UVB.

5. Folosesc mască pentru față, mai ales când vreau să mă răsfăț extra. Măștile pentru față sunt soluția ideală pentru revitalizarea, calmarea, hidratarea sau împrospătarea tenului. Măștile de tip gel care pot fi aplicate seara înainte de culcare sunt preferatele mele. O mască regenerantă nocturnă lasă în urmă o piele proaspătă, netedă, strălucitoare. Masca este utilă și când vrei să arăți wow la o ocazie specială. Se aplică trei nopți consecutive, iar în a patra zi te trezești fabuloasă.

Importanța acidului hialuronic

Vorbeam mai sus despre etapa de hidratare a tenului. Aici este de menționat importanța acidului hialuronic pe care am ajuns să-l simt necesar pe pielea mea. Pielea îți spune ce vrea, trebuie doar să fii atent la ea. O dată cu înaintarea în vârstă, nivelul de acid hialuronic din țesuturi scade, așa că trebuie să venim cu ajutor extra pentru a avea un ten hidratat. Îmi place că acidul hialuronic este blând cu pielea și poate fi folosit pentru orice tip de piele și la orice vârstă.

Cum funcționează acidul hialuronic? Acidul hialuronic umple practic spațiile care separă celulele epidermei. Creșterea nivelului apei din piele duce în mod natural la o piele plină de volum, mai netedă. Deși este incredibil de eficient în prevenirea pierderii de apă, acidul hialuronic are o durată de viață relativ scurtă. Este necesară aplicarea zilnică pentru a avea rezultate bune.

Sursă imagine: Instagram Farmec

Că tot vorbeam la începutul articolului de inovații, Farmec a marcat aniversarea a 10 ani de Gerovital H3 Evolution prin lansarea extensiei de gamă Perfect Look. Inovația adusă de Gerovital H3 Evolution Perfect Look este dată de acidul hialuronic 4D și de uleiul natural din trandafir sălbatic. Produsele se adresează tuturor tipurilor de ten, au textură uşoară şi conferă beneficii imediate. Acidul hialuronic 4D are un complex molecular antirid cu 4 dimensiuni moleculare diferite. Acțiunea acidului hialuronic 4D este completată de uleiul natural din tradafir sălbatic, care aduce un aport important de nutrienți, contribuind la creșterea elasticității și fermității pielii.

Tips and tricks pentru îngrijirea tenului

Pe final, am strâns câteva reguli de îngrijire a tenului care pot fi puse în aplicare indiferent de tipul de ten:

✔️ Folosește produse destinate tipului tău de ten.

✔️ Hidratează-ți tenul corespunzător.

✔️ Exfoliază tenul de minim două ori pe săptămână.

✔️ Zonele mai sensibile au nevoie de un tratament adecvat și produse speciale. De exemplu, pentru demachierea ochilor există produse speciale.

✔️ Pentru pielea sensibilă folosește un produs cu pH neutru, care nu afectează echilibrul natural pielii.

✔️ Folosește creme cu factor de protecție solară, indiferent de anotimp.

✔️ Nu te culca cu machiaj pe față. Murdăria care se acumulează în pori va favoriza apariția coșurilor.

✔️ Curăță regulat bureții cu care aplici fondul de ten și pensulele de machiaj. 

✔️ Bea destulă apă, mănâncă sănătos și dormi destul. Un stil de viață dezechilibrat își va pune amprenta pe fața ta. 

Am scris acest articol cu drag pentru proba cu numărul 15 a ediției Spring SuperBlog 2021. Am să încurajez întotdeauna folosirea unui produs 100% românesc, iar de Farmec cred că a auzit toată lumea. Este unul dintre brandurile românești îndrăgite de mine, folosesc de la produse cosmetice până la săpun lichid și dezinfectant pentru mâini, care, apropo, este preferatul meu. Știți că sunt preocupată de sustenabilitate, așa că m-am bucurat să aflu că din aprilie, campania Farmec „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine” se extinde în toată țara. Yay, acum poți recicla ambalajele din portofoliul Farmec la punctele de colectare dedicate din magazinele Farmec și Gerovital.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here