Vacanță în siguranță pe timp de pandemie

0
litoralul romanesc
Surse imagini: arhivă personală.

Există vacanță și în vreme de pandemie? Da, da! Trebuie să existe! Nu se mai poate, cumva anul acesta trebuie să o scoatem la capăt. Concediul face bine la sănătatea psihică și acest tratament trebuie neapărat urmat. Cu toată incertitudinea care plutește în aer și pe care o respirăm de mai bine de un an, anul 2021 aș zice că ne găseste puțin mai optimiști. Sper ca vaccinul să ne deschidă porțile către o parte din bucuriile de dinainte de pandemie și mai sper că anul acesta vom reuși să ne bucurăm de o vacanta in siguranta. Cu grijă față de ceilalți și față de noi, cu respectarea recomandărilor venite din partea autorităților, cred totuși că vom reuși să mai strângem câteva amintiri frumoase vara aceasta. Avem nevoie!

Răsărit Marea Neagră, 2019. Sursă imagini: arhivă personală.

Este clar că pandemia a schimbat foarte multe lucruri în viața noastră, de la socializare și modul de lucru până la planurile de vacanță. Iubesc marea, cu toate că m-am născut într-un oraș de munte. Muntele este frumos, dar marea este specială. Pe 1 mai încerc să stabilesc prima întâlnire cu marea din fiecare an. Sentimentul acela care mă cuprinde în momentul în care simt briza și văd imensitatea apei îmi pune un zâmbet frumos pe față și îmi încântă simțurile. Vibe-ul plajei, soarele, sunetul valurilor care se izbesc – toate acestea mă fac să mă întorc cu drag la Marea Neagră. Iubesc diminețile devreme, când apa este lină, pe plajă este liniște și soarele se arată voios. Energia dimineților de la malul mării este unică și tânjesc după ea vară de vară. Pe lângă concediu, dacă anul acesta ne putem încă bucura de work from home, tare mi-ar surâde să work from the sea vreo lună întreagă. Mă și văd în pauza de masă plută pe mare. Woop-woop!

Marea Neagră, 2020. Sursă imagine: arhivă personală.

Când vine vorba de concediu îmi place să fac rezervare din timp, dar întotdeauna am mers și pe cele last-minute. Mai ales pe timpul verii, mi se cășună des ca în weekend să vreau să plec departe de betoanele din București. Dacă mai pot să leg și o zi, două din săptămână de escapada din weekend este perfect. Nu-mi place deloc Bucureștiul vara. Bucureștiul ar trebui închis cu lacăt pe timpul verii și mutați toți locuitorii pe la munte, pe la mare, pe la umbră și răcoare.

De obicei mă duc la leneveală și relaxare maximă când mă duc la mare. Îmi place să mă bucur de apă, de soare, de voie bună, chestii chill. Nu-s neapărat fană all inclusive, dar dacă vreau o vacanță fără griji, de 5-7 zile, un astfel de pachet este ideal. Ce-i drept, prefer să știu că am mesele asigurate și nu orbecăi prin stațiune 2 ore până mă hotărăsc unde mănânc. Nu de-alta, dar nu este deloc indicat să mă ții înfometată. Eu chiar nu-s eu când mi-e foame. Când fac o escapadă scurtă pentru câteva zile la mare, de obicei găsesc 1-2 restaurante care-mi plac și merg doar acolo la masă. În concediul de pe litoralul romanesc, un hotel decent de trei stele îmi este de ajuns. Nu prea petrec timp în cameră, deci în afară de somn bun și duș decent nu prea mă interesează altceva în legătură cu cazarea. Ah, clar nu refuz un view frumos de care să mă bucur dimineața și seara.

Sursă imagine: litoralulromanesc.ro

O chestie nouă pe care o voi lua în considerare anul acesta este o asigurare storno cu clauze care acoperă situațiile neprevazute generate de pandemia de coronavirus. În vremurile acestea cred că este important să ne gândim la o astfel de asigurare. Ea este foarte utilă în cazul unei eventuale îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov2. N-ai de unde să știi niciodată ce se poate întâmpla. Posibilitatea de a anula gratuit rezervarea făcută plus returnarea sumei achitate este ceva ce cred că își dorește toată lumea. Litoralulromanesc.ro oferă această asigurare. Mi-a mai plăcut că hotelurile de pe site au o medie de peste 8 puncte din 10. Asta înseamnă că nu risc să ajung la cazare și să am surprize neplăcute. Posibilitatea efectuării plății în rate este iar un avantaj și orice hotel prezentat pe site acceptă vouchere de vacanță. Urmărind pagina de Facebook am văzut că au campanii drăguțe cu vacanțe gratuite, concursuri și zile în care poți prinde reduceri wow pentru litoral 2021. De ce Litoralulromanesc.ro? Pentru că este cea mai mare agentie specializată în turismul de litoral. Peste 150.000 de turiști au ales Litoralulromanesc.ro în sezonul estival 2020 și asta mă face să am încredere în serviciile oferite.

Sursă imagine: litoralulromanesc.ro

Acestea fiind spuse, declar planurile de vacanța în siguranță GATA pentru a fi demarate! Să fim sănătoși și să avem soare!


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here