Pardoseli din lemn pentru casa ta – calitate, ecologie, durabilitate

0

Mai devreme sau mai târziu, toți ajungem într-un punct din viață când trebuie să ne alegem parchetul acela frumos pentru casă. Confort și calitate – două lucruri pe care le caută oricine atunci când dorește să facă o achiziție trainică. Când vine vorba despre parchet este clar că nu trebuie făcut rabat la calitate. În documentarea mea despre tipurile de parchet am dat peste foarte multe opțiuni despre care nici nu știam că există. M-am oprit însă la două: parchetul din lemn masiv și parchetul stratificat.

Ceea ce știu sigur este că visez la un parchet din lemn dublu stratificat sau triplustratificat, pentru că acesta suportă încălzirea în pardoseală. Mai știu că parchetul meu trebuie să fie elegant, frumos și să reziste în timp. Mi-aș mai dori, bineînțeles, să nu am de furcă cu montarea acestuia. Ar fi foarte util ca firma care livrează parchetul să se ocupe și de montarea lui, eu să-mi văd de-ale mele, iar la final să mă bucur de el liniștită.


Provocări în alegerea parchetului


Toată viața este plină de provocări și nici în alegerea parchetului nu scăpăm de ele. Mai jos am selectat patru aspecte pe care trebuie să le ai in vedere în momentul în care achiziționezi un tip de parchet nou pentru casa ta.

➡️  Parchet ieftin

Dacă în bugetul tău se încadrează doar cel mai ieftin parchet de pe piață, mai bine mai amâni achiziționarea până când îți vei permite ceva de calitate. Știi cum e vorba aia, dai un ban, dar știi că face! Un parchet ieftin va avea o durată de viață mică și va necesita înlocuire, deci vei ieși în mare dezavantaj.

➡️  Parchet subțire, cu rezistență mică la umiditate

În alegerea parchetului este necesar să ai în vedere și grosimea acestuia. O grosime insuficientă va determina umflarea, exfolierea lemnului, pierderea culorii. În consecință, acesta va trebui înlocuit și nu cred că-și dorește nimeni să aibă constant șantier în casă.

➡️  Garanția parchetului

Pentru că am stabilit că un parchet ieftin înseamnă o viață scurtă, te poți ghida după garanția oferită pentru parchet. Un parchet cu garanție mare este cu siguranță alegerea cea mai bună. Multe tipuri de parchet au garanție pe viață și acestea sunt o alegere foarte bună atunci când îți dorești ceva durabil. Parchetul din lemn masiv, de exemplu, are o durată de viață de 50-100 de ani sau chiar mai mult. Parchetul din lemn stratificat are și el viață la fel de lungă, în funcție de stratul de uzură.

➡️  Uzura parchetului

Deoarece parchetul este un element folosit zilnic, acesta este expus uzurii. Este important ca tipul de parchet ales să facă față uzurii, dacă nu vrei să-l schimbi în câțiva ani din nou. Pardoselile vândute de Alma Parchet, de exemplu, au stratul de uzură de la 3 mm în sus, ceea ce înseamnă că parchetul se poate refinisa sau rașcheta în timp.


Parchet din lemn masiv și parchet stratificat – alege ceva de calitate și trainic pentru casa ta


Pentru a răspunde cerințelor legate de durabilitate și calitate, soluția ar fi alegerea esențelor de lemn. În funcție de procesul de fabricație, se poate opta pentru parchet din lemn masiv sau parchet stratificat. Aceste două tipuri de pardoseală au toate calitățile necesare pe care le cauți la un parchet.

Parchetul din lemn masiv este fabricat din stejar, fag, mesteacan sau cireș, fiind realizat dintr-o singură bucată de lemn. De asemenea, sunt preferate și esențele din lemn exotic precum bambusul. Parchetul din lemn masiv reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face. Acest tip de parchet poate fi finisat din fabrică sau poate să fie finisat după montaj. Deoarece încadrarea aspectului parchetului în design-ul casei este important, ideile creative pentru pardoseală pot fi puse în practică pe lemnul de stejar, de exemplu, care suportă orice fel de colorare.

Parchetul stratificat se fabrică prin suprapunerea mai multor straturi din lemn. Acesta are o rezistență sporită la uzură, umiditate, trafic intens și arată foarte bine. Pentru o durabilitate crescută se poate folosi un lac de trafic intens. Acesta este special conceput pentru a rezista la zgârieturi și este perfect, mai ales în cazul în care în casă există copii sau animale de companie. Acest tip de parchet este compatibil cu instalarea sistemelor de încalzire în pardoseală.

Acum că am stabilit care sunt provocările cu care ne întâlnim în alegerea pachetului și ce variantă de parchet este ideală, urmează să rezolvăm și ultimele pretenții, cele legate de livrarea și montarea parchetului. Alma Parchet bifează toate cerințele de mai sus, oferind pardoseli premium, în special din lemn. Credința fondatoarei Alma Parchet este că românii merită ce e mai bun și mai durabil pentru casele lor. Cu considerație pentru natură și din respect pentru clienți, din 2011 Alma Parchet este furnizor de soluții de pardoseli la cheie. Echipa Alma Parchet este alături de clienți din etapa de alegere, oferind consultanță în alegerea celor mai potrivite pardoseli, până la livrare și montaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here