Dischete demachiante reutilizabile – o alegere sustenabilă

0
dischete reutilizabile
Dischete demachiante croșetate de mama. ?

Am povestit în trecut despre 22 de idei simple care pot inspira pe oricine dorește să aibă mai multă grijă de mediul înconjurător și este dispus să facă câteva schimbări în stilul de viață. Ideile le găsiți împărțite în trei articole: partea I, partea a II-a și partea a III-a.

Pe la începutul anului trecut am văzut pe un site cu produse ecologice dischete demachiante reutilizabile. Imediat m-am gândit că mama mi-ar putea croșeta și mie un set pe care să îl folosesc în locul dischetelor de unică folosință. A trecut ceva timp de atunci și am văzut că acum au apărut foarte multe produse de genul pe toate site-urile cu cosmetice. Se găsesc dischete din microfibră, bumbac organic, fibră de bambus, care se folosesc împreună cu demachiant pentru curățarea feței și a gâtului. Dischetele de acest tip se pot spăla după utilizare și se pot refolosi pentru o perioadă lungă de timp. Dischetele pot fi spălate manual sau puse într-o plasă de pânză și băgate la mașina de spălat.

Pentru că pandemie și pentru că-s mulți kilometri între mine și mami, abia recent am intrat în posesia noilor mele dischete demachiante croșetate. Sunt atât de drăguțe, finuțe și le folosesc cu mare drag de când le-am primit! Am și un coșuleț pentru ele, pentru a le putea depozita mai ușor. Coșulețul este croșetat tot de mama, bineînțeles. Dischetele sunt croșetate din bumbac moale și bumbac baby. Așa-i că-s simpatice?

Vă încurajez să înlocuiți și voi dischetele de unică folosință cu un tip de dischete sustenabile și vă las mai jos câteva avantaje ale folosirii dischetelor demachiante reutilizabile, poate vă și conving:

  • Dischetele refolosibile sunt prietenoase atât cu pielea, cât și cu mediul înconjurător.
  • Dischetele demachiante reutilizabile sunt o alternativă ecologică și sustenabilă.
  • Dischetele de acest tip înseamnă mai puțin plastic și mai puțin gunoi, mai puțină poluare.
  • Pot fi reciclate cu ușurință atunci când se uzează.
  • Cheltuiești mai puțini bani. Dacă folosești patru dischete pe zi, asta înseamnă 1460 dischete pe an. Poți să-ți confecționezi singură dischetele sau chiar dacă le achiziționezi de la un magazin, vei plăti mai puțin pentru că le vei utiliza de nenumărate ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here