Lucruri simple pe care le poți face pentru a proteja planeta (partea a II-a)

18

În partea I povesteam despre 10 idei care pot inspira pe oricine dorește să aibă mai multă grijă de mediul înconjurător și este dispus să facă câteva schimbări în stilul de viață. Continui cu încă 7 lucruri pe care le puteți face pentru a proteja planeta ce ne adăpostește:


Înghețată la cornet în loc de înghețată la pahar sau ambalată.


Burete natural din lufa în loc de buretele clasic pentru baie. Buretele din lufa se poate folosi și în bucătărie pentru spălatul vaselor, își face bine treaba, textura este diferită de cea a buretelui normal, dar rezultatul este același. Eu folosesc burete din lufa și la duș, e chiar pe placul meu, ușor exfoliant. Bureți din lufa am văzut la DM și în shop-urile online.


Bețișoare de urechi din bambus în loc de cele din plastic. Și astea au început să apară în magazinele fizice. Bețișoarele de urechi din bambus pot fi mai scumpe, dar eu am găsit zilele trecute la Mega Image o cutie de bețișoare eco, la un preț accesibil. Acestea din urmă sunt fabricate din hartie pe baza de celuloza noua, iar extremitatile sunt realizate din bumbac provenit din agricultura ecologica.


Lavete care se pot spăla și refolosi în loc de prosoapele din hârtie pe care le folosim la bucatarie.


Dischetele demachiante reutilizabile pot lua locul celor ambalate în plastic.


Folosirea unui săculet reutilizabil pentru împachetarea sendvișurilor pe care le luăm la birou, în drumeții etc., în loc de ambalarea acestora în plastic.


Haine produse din fibre naturale, biodegradabile, de calitate, care să nu “dureze” trei spălări. Spălarea hainelor este răspunzătoare de 500 000 de tone de microfibre din plastic ce ajung anual în ocean, echivalentul a 50 de miliarde de sticle de plastic.

Stay tuned, urmează partea a III-a cu și mai multe lucruri simple pe care le poți face pentru a proteja planeta.

18 COMMENTS

  1. În timp ce citeam articolul tău, mă întrebam dacă eu realizez aceste lucruri. Și da, mănânc înghețată la cornet, folosesc dischete reutilizabile și încerc să folosesc haine cu impact redus asupra mediului, sau măcar să le reciclez sau să le donez pe cele existente. 🙂 Mai am însă de lucru. Foarte bună și ideea cu buretele lufa, am văzut și eu că e din ce în ce mai promovat.
    Un articol bine structurat și valoros pentru noi și mediu 🙂

  2. Betisoarele, dischete si saculetii reutilizabili ii folosesc si eu. Merg mereu la magazin cu traistuta dupa mine. De fapt, imi iau vreo 3. Daca inainte aveam o plasa cu pungi, acum am o traista mare plina cu alte traiste :))

  3. Uneori am impresia ca as putea sa fac si eu mult mai multe lucruri in acest sens. Parca ma las purtat de val uneori si parca arunc prea mult plastic cand as putea sa tin cont si sa nu le cumpar inainte de toate

  4. Inghetata la cornet este mult mai delicioasa, mai ales cand se topeste putin. Buretel de lufa folosesc chiar si imi place!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here