Tort cu fructe, iaurt și pișcoturi – un desert lejer, preparat rapid!

0
Sursă imagine: arhivă personală

Sunt departe de a fi expertă în dulciuri. Mă refer la a face dulciuri, că la mâncat am centura neagră de câțiva ani buni. Dacă mă gândesc bine, nu am încercat multe rețete de deserturi la viața mea. Ca să vă faceți o idee, până acum am făcut așa: prăjitură cu mere, chec și recent mi-am testat skill-urile absente cu două torturi. Recent, adică la începutul anului când am făcut un tort cu ciocolată, după o rețetă a mătușii mele. Cel de-al doilea tort la care mă refeream este unul cu fructe, iaurt și pișcoturi, după o rețetă de-a mamei.

Sursă imagine: www.facebook.com/dajarmagazin.ro

Îmi plac foarte mult dulciurile și nu știu ce m-aș face fără ele. Fără să exagerez, cred că mai degrabă aș putea să mă mai las încă o dată de fumat decât să renunț la zahăr. Numai că, în cazul ăsta, ar trebui să mă reapuc de fumat ca apoi să mă las din nou, și asta este și mai complicat.

Tort cu fructe, iaurt și pișcoturi

Ador deserturile ușoare și dacă se poate cu cât mai puține calorii. Mhm, exact, nici nu vreau imposibilul. Îmi amintesc și acum când am mâncat bunul tort cu fructe, iaurt și pișcoturi pregătit de mama – atât de finuț, perfect de dulce și lejer. Este ora 21:00 când scriu asta și salivez puțin pentru că îmi amintesc că a fost dragoste la prima linguriță gustată. Am și o poză cu tortul magic de atunci, o găsiți în articolul ăsta.

Prima dată când mi-am luat inima-n dinți și am încercat să fac și eu acest tort mi-a ieșit foarte bun. Ce-i drept, rețeta nu necesită prea multă experiență, praf de stele sau îndemânare specială. Ingredientele sunt puține și cred că mai mult durează să tai fructele decât să faci tortul în sine. Cam 20 de minute ar trebui să-ți ia pentru a-l “aranja” să fie gata de băgat la frigider. Ei bine, mie prima dată mi-a luat cam două ore să-l fac, cu mama pe WhatsApp. Deh, începătoare. A durat mai mult, dar a meritat pentru că a ieșit foarte bun. L-am mai făcut de atunci și a doua și a treia oară și deja simt cum mă descurc mai bine și mai repede.

Acum hai să facem un mic challange. Eu vă las rețeta și voi îmi spuneți cât timp v-a luat să o preparați. Ia să vedem daca-mi bate cineva recordul de două ore.

Rețetă tort și mod de preparare

Pentru tortul de fructe cu iaurt și pișcoturi ai nevoie de următoatele ingrediente (pentru o cratiță cu diametrul 20-22 cm).


  • Aproximativ 200-250 grame pișcoturi
  • Fructe (kiwi, portocală, ananas sau orice îți place mai mult)
  • 200 grame smântână neîndulcită pentru frișcă
  • 300 grame iaurt
  • 2 linguri zahăr vanilat
  • 1 pliculeț gelatină

Fructele se taie felii sau cuburi. Fiecare pișcot se taie pe jumătate (pentru a scădea din înlălțimea tortului). Gelatina se pune la înmuiat și se folosește așa cum scrie pe pliculeț. Smântâna se mixează împreună cu cele două linguri de zahăr vanilat până devine fermă. Se adaugă iaurtul. Se încălzește gelatina deja hidratată, la bain-marie, până se diluează complet. Se toarnă gelatina peste frișcă și iaurt, mixând energic pentru a se încorpora uniform.

Sursă imagini: arhivă personală

Se tapetează o oală inox cu diametrul 20-22 cm cu folie transparentă. Se așează pișcoturile pe margine. Pe fundul oalei se pun fructele decor. Se întinde apoi un strat din cremă, se pun iar fructe și apoi pișcoturi, apoi încă un strat de cremă și tot așa, până se epuizează compoziția. Tortul va sta la frigider 4-5 ore sau până a doua zi. Tortul se răstoarnă apoi pe un platou frumos de la Ambition Romania și se îndepărtează folia.

Sursă imagini: dajarmagazin.ro

Vă recomand cu drag să-l încercați!


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here