Mă tot gândesc de ceva timp la modalități de economisire pentru că am ajuns la concluzia că un fond de urgență este întotdeauna util pentru mine, familie sau prieteni apropiați, în momentul în care apare o nevoie rapidă de bani. Când se ivește o cheltuială în plus te simți mult mai în siguranță dacă știi că există o sumă de bani pusă deoparte, de care te poți folosi oricând. Am câteva idei simple de economisire pe termen lung, care sper să vă fie și vouă de folos.
1. Mi-am propus să cheltuiesc mai puțin decât îmi permit de fapt
M-am gândit inițial că pot să încerc metoda asta foarte la îndemână, în care să cheltuiesc mai puțin, sub nivelul pe care mi-l permit în realitate. Nu este o idee rea și cu siguranță funcționează dacă ești dispus să faci câteva compromisuri. Această metodă de economisire presupune să faci distincția clară între necesități și mofturi. Nu pot să zic că am un stil de viață minimalist, dar tind oarecum spre simplitate și spre strictul necesar. Fără stocuri imense, fără cumpărături impulsive și diferența se va vedea.
2. Vreau să achiziționez doar strictul necesar când vine vorba de piese vestimentare
N-ai nevoie de 5 perechi de blugi negri și 5 perechi de blugi albaștri. Serios, când D-zeu să-i porți pe toți? Câteva piese esențiale sunt suficiente, nu este nevoie să ai rochițe în toate culorile pământului. Dacă ai haine pe care le poți roti o săptămână, din punctul meu de vedere este în regulă. De exemplu, anul trecut am cumpărat mult mai puține haine pentru ieșit afară sau de birou pentru că am stat mai mult în casă. Chestia asta m-a făcut să fiu mai conștientă de lucrurile de care am nevoie cu adevărat. Așadar, o altă modalitate de economisire ar fi renunțarea la piesele vestimentare de care ne putem lipsi. Dacă ai acasă trei hanorace, nu-l mai lua și pe al patrulea doar pentru că n-ai și unul cu picățele.
3. Vreau să încerc metoda cashback pentru a economisi o parte din banii care se duc pe cumpărăturile online
Multe dintre metodele de economisire presupun anumite compromisuri pe care trebuie să le faci. Am descoperit, însă, o metodă bună de economisire pentru care nu trebuie să faci nimic special. Cu cashback poți economisi zeci de lei lunar și sute de lei anual. Cashback nu este un instrument de îmbogăţire, ci de economisire pe termen lung.
Sună bine, dar cum funcționează? Cu aplicația CashClub.ro, care are în portofoliu peste 800 de magazine (elefant.ro, Cărtureşti, Flanco, Vivre, Decathlon, Noriel, Aliexpress şi multe altele), la cumpărăturile tale online, poți primi înapoi între 1 şi 30% din valoarea comenzii. Dacă ai impresia că sumele sunt nesemnificative, gândește-te că într-un an poți strânge lejer 200-500 RON pe care îi poți folosi pentru a cumpăra cadourile de Crăciun, de exemplu, sau îi poți lăsa să se adune și te poți baza pe ei când apare o cheltuială neprevăzută.
CashClub.ro vine cu trei avantaje în plus față de comisionul provenit din cumpărăturile online:
➡️ Poți recomanda Cashclub prin linkul tău de referral din “Contul meu” și poți câştiga 30 RON pentru fiecare prieten care își creează cont de pe linkul tău, la prima comanda validă a acestuia. În plus, prietenul tău va primi 30 RON bonus de bun venit.
➡️ Poți încasa cashback pentru comenzile altora, care nu sunt încă utilizatori CashClub: dacă intri pe un magazin, vei vedea un link pe care îl poți copia, îl poți da mai departe și când cineva achiziționează de pe linkul respectiv, încasezi cashback-ul aferent.
➡️ Platforma include şi un comparator de preţuri (sunt selectate cele mai bune prețuri de pe piață, din toate magazinele partenere).
Ideea platformei de cashback este simplă:
✅ Instalezi extensia de browser CashClub sau aplicația de mobil.
✅ Faci cumpărături online așa cum faci în mod obișnuit când cumperi electrocasnice, haine, cărți, mobilier pentru casă, cadouri, chiar și piese auto.
✅ Cashback îți aduce un procent din banii cheltuiți înapoi. Banii se incasează la acumularea unui minim de 50 RON în platformă.
Eu mi-am făcut cont pe CashClub.ro, am identificat mai multe magazine partenere preferate și abia aștept să folosesc aplicația la următoarea comandă online. Până atunci, sunt curioasă să aflu dacă știați despre cashback sau dacă vă surâde o astfel de metodă de economisire.
Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.
Foarte util acest articol, o sa țin cont de anumite sfaturi.
Chiar nu stiam de aceasta aplicatie! Multumesc pentru recomandare!
Aplic deja unele dntre metodele pe care ni le-ai prezentat și funcționează de minune. Cash back este o metodă eficientă și la îndemâna oricui.
Metoda cashback mi se pare super eficienta. Si eu am cont pe Cashclub si mi se pare un mod super de a economisi.
Am auzit de Cash Back, dar nu mi-am facut cont, am continuat sa cumpar de pe linkurile de afiliat la aceleasi magazine.
Tare interesant mi se pare. Mult succes in competitie, eu am renuntat deja.
ah, asa repede? ca mine la editia trecuta. :)) #lipsadetimp
mersi frumos pentru apreciere!
Am sa tin cont de sfaturile tale desi nu sunt unul dintren cele mai bune exemple. Multumesc pentru ideile oferite
Stiam doar la nivel de concept, nu am citit niciodată ce înseamnă cu adevărat. Mulțumesc frumos pentru articol. ?
Citisem de aplicația asta și chiar vroiam sa o iau și nu știu cum am făcut dar uitasem de ea. Mersi ca mi-ai amintiiiiiit, și foarte util articolul, ar merita si puse în practica info.
Daaa, uite-asa strangi de-un cadou frumos pentru Ingrid. 😀
Si Metoda lui Jay-Z este interesanta: daca vrei sa iti cumperi ceva, ideal ar fi sa ai macar dublul sumei cat costa acel ceva in cont.
Da, interesant. Astfel nu am mai avea datorii peste datorii.