Ce mai gătește mama – idei de mâncăruri delicioase

1

De fiecare dată când merg la mama, e imposibil să nu mănânc ceva bun, bun de tot. Parcă în Italia e altfel mâncarea. Poate ingredientele sunt de altă calitate sau nu știu. Poate e vreo incantație magică care face mâncarea super gustoasă. Poate e mâna mamei care face minuni în tigaie. Cine știe?

În ultimii 2 ani am petrecut mai mult timp în bucătărie și am devenit mai pretențioasă, mai ales cu mâncarea pe care o comand sau o mănânc în oraș. Chestia este că dacă nu gătești și preferi să mănânci în altă parte, scoți ceva mai mulți bani din buzunar. Dacă scoți mai mulți bani din buzunar, ai pretenția că mâncarea pe care o mănânci să fie măcar la fel de bună ca cea pe care o pregătești tu acasă. Prin urmare, nu prea îmi mai convine să mănânc orice de oriunde.

De când cu gătitul mai mult acasă am devenit și puțin gurmandă, trebuie să recunosc. Îmi plac rețetele simple, cu puține ingrediente, gustoase și cu minim de efort. De fiecare dată când mănânc ceva nou undeva, mă gândesc dacă nu pot să-l replic acasă și tot timpul când îmi place ceea ce mănânc și e simplu de făcut, îl încerc. Nu-s cea mai iscusită bucătăreasă și nu prea am făcut chestii super sofisticate.

Revenind, vacanța asta am mâncat la mama IAR chestii delicioase și mă gândeam că poate inspiră pe cineva care nu mai știe ce să mai gătească sau să mănânce.

Paste integrale cu creveți.
Frigărui de porc cu salată.
Tort cu pișcoturi, iaurt și fructe.
Prosciutto e melone sau șuncă crud-uscată cu pepene galben.
Tortellini cu spanac.
Friptură de vită cu dovlecel la tigaie.
Salată de orez cu ton.
Friptură de vită.
Lasagna.
Supă cremă de legume.
Pizza cu salam picant.

Dacă vreți rețetele, contactați-o pe mama. ????

Voi ce mai mâncați bun?

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here