Blue Monday + 10 recomandări pentru a trece cu bine peste cea mai tristă zi a anului

4

Cică azi ar fi Blue Monday, cea mai deprimantă zi a anului. Ce-a de-a treia zi de luni a anului este supranumită lunea tristă, în traducere din engleză. Criteriile după care această zi a fost aleasă drept cea mai tristă zi a anului au fost stabilite acum 15 ani. În 2005, psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a afla care este cea mai tristă zi din an. În calculele lui a ținut cont de mai mulți factori: condiţiile meteorologice, datorii acumulate, câte zile au trecut de la sărbătorile de iarnă, câte zile au trecut de la încălcarea obiectivelor pentru noul an şi nivelul scăzut de motivaţie.

Așadar, astăzi este o zi bună pentru a veni cu câteva recomandări privind combaterea despresiei, care este, din păcate, o problemă tot mai des întâlnită.

  1. Dacă aveți noroc să iasă soarele azi, ieșiți afară și stați la lumina soarelui. Există studii care demonstrează că un mare inamic al depresiei este lumina.
  2. Dormiți suficient deoarece somnul este foarte important pentru buna funcționare a întregului organism.
  3. Dacă suferiți, cereți ajutor de specialitate fără a mai sta pe gânduri.
  4. Înconjurați-vă de oameni pozitivi, care vă ajută să vă ridicați moralul.
  5. Râdeți mai mult și alegeți să vizionați o comedie în locul știrilor.
  6. Faceți lucruri care vă bucură, ascultați melodia preferată, dansați!
  7. Iubiți mai mult și urâți mai puțin.
  8. Observați toate lucrurile pentru care sunteți recunoscători astăzi. Veți afla că aveți multe lucruri de care să fiți mulțumiți.
  9. Faceți o schimbare și încercați lucruri noi, exersați un alt mod de a gândi despre voi înșivă.
  10. Faceți sport, deoarece mișcarea este de foarte mare ajutor în combaterea depresiei.

Mai puteți să completați un bilețel pentru borcanului anului 2021 în care puteți să scrieți cum ați reușit să fiți optimiști în cea mai tristă zi a anului. Pentru cine se luptă cu anxietatea, recomand cu drag și articolul acesta.

Un Blue Monday frumos să aveți!

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here