Este a treia oara când încerc să fac un sos guacamole și se pare că de data asta mi-a ieșit perfect. De ce mi-a ieșit de data asta? Pentru că am reușit să iau un avocado bun, copt, gata de mâncat. Chiar așa se și numește – ready to eat – și este perfect pentru cei ca mine care nu știu să aleagă un avocado copt și bun.
În sosul guacamole am pus:
-
- zeama de la un lime
- 2 avocado
- o legatură medie de pătrunjel
- ½ ceapă mică
- roșii cherry
Avocado se pisează, se adaugă zeama de la un lime, iar restul ingredientelor se taie mărunt. Roșiile trebuie curățate de sâmburi. Mie îmi era foame, m-am grăbit și am mai scăpat vreo doi. Totul se amestecă și sosul este gata!
Cine mănâncă picant poate să pună și ardei iute, iar cine găsește coriandru proaspăt poate să înlocuiască pătrunjelul cu acesta și neapărat să-mi scrie unde a găsit să cumpere așa ceva.
Sosul guacamole l-am folosit ca dip pentru tortilla chips și am fost atât de entuziasmată de cât de bun a ieșit sosul, încât am uitat să încălzesc puțin chips-urile înainte. Next time!
Guacamole este potrivit și pentru alte snacks-uri crocante, se folosește la tacos sau alături de carne la grătar.
Mega Image are coriandru proaspăt la caserola. Probabil alea mai mari. 🙂
uuuu, mersi frumos, am sa ma uit! <3