De ceva timp caut o varianta mai sănătoasă, care să conțină mai puține calorii, pentru blatul de pizza. Până acum am dat doar peste blaturi destul de complicat de făcut, care necesită timp și mai multe ingrediente. Recent am descoperit cel mai bun înlocuitor de blat pentru pizza: dovlecelul. Ceva mai rapid decât blatul pentru care ai nevoie de un singur ingredient, pe care trebuie doar să-l speli, să-l tai și să-i scoți miezul, nu știu.
Ingrediente:
- Dovlecel
- Mozzarella
- Salam Sibiu (sau cârnați, salam picant sau alt ingredient preferat pentru pizza)
- Roșii Cherry
- Sare, oregano
Timp de pregătire: 10-15 minute.
Timp de gătire: 20-30 minute.
Dovlecelul se spală, se taie în jumătate pe lung și se scoate miezul cu o lingură. Mozzarella se da prin răzătoare, salamul se taie în felii subțiri, iar roșiile se taie în două sau în trei, după preferință.
Se preîncălzește cuptorul, se pune sare pe dovlecel și apoi se umple interiorul cu mozzarella. Peste mozzarella se pune iar puțină sare. Pe deasupra se pun salamul, roșiile și puțin oregano. În tava în care se va coace pizza se pune foaie de copt.
Inspirația a venit de aici: