Migrenele sunt ceva atât de groaznic, încât nu dorești nici dușmanilor tăi să treacă prin așa ceva

0

Consultând jurnalul meu de migrene, am realizat că notez în el din 11 noiembrie 2016, deci de mai bine de 2 ani. Migrenele au început cu aproximativ jumătate de an înainte să mă decid să merg la un doctor și să mă apuc de jurnal. Cine nu suferă de migrene nu prea are cum să înțeleagă cu adevărat prin ce trece unul care suferă de migrene. Migrenele sunt ceva atât de groaznic, încât nu dorești nici dușmanilor tăi să treacă prin așa ceva.

Cât durează o migrenă?

Un episod poate să dureze de la 5-10 minute până la zile întregi. Zile întregi de durere, amețeală, confuzie, sensibilitate, zile în care te gândești să te oferi primul pe listă pentru un transplant de cap sau cobai pentru ORICE tratament-nou-miraculos care promite să te scape de migrene pentru totdeauna. Ești în stare să iei sau să faci ORICE numai să te întorci la viața ta normală, fără ciocane în cap și ceață în creier. Pentru cine nu știe, durerile astea groaznice de cap nu se pot trata cu orice, tratamentul diferă de la om la om, acest domeniu fiind unul încă intens studiat, dezbătut și întors pe toate părțile.

Ce simte cineva care are migrene?

Când îți zic “Am o migrenă.”, zic că am: durere în diverse părți ale capului, usturime în tâmple, ochi fierbinți, durere de orbite, dificultăți de concentrare, amețeală, sensibilitate la lumină, dificultăți de vedere, oboseală, somnolență, greață, depresie, anxietate, senzația de a fi “în reluare”, ceață în creier.

Partea bună este că, în timp, ajungi să îți dai seama cam când te paște o migrenă și dacă ai noroc și devii expert, o poți fenta cu o pastilă la timp. Cu timpul am reușit să fac diferența între diverse tipuri de dureri de cap și chiar să le gestionez sau să le evit. Cred că este foarte greu să tratăm migrenele pentru că sunt 253.456.3546 de motive pentru care te doare capul.

Când ai o migrenă urâtă sau de lungă durată, este foarte posibil să devii irascibil sau să începi să trăiești în altă galaxie, în Galaxia Migrenita, unde totul e oribil. Când cineva din lumea reală încearcă să interacționeze cu tine este posibil să intervină probleme de comunicare și înțelegere pentru că transferul de date este distorsionat.

Migrena ca migrena, dar cel mai frumos este atunci când cineva vine cu diverse idei extraordinare la care tu nu te-ai fi gândit niciodată, soluții care funcționează și dacă le aplici, printr-o minune, te vindeci!

Ce să răspunzi atunci când cineva crede că știe de ce ai tu migrene:

Ia și tu o pastilă că-ți trece.

Mersi, chiar nu m-am gândit la asta. Ce simplu!

Sigur rezolvi dacă mergi la doctor.

Am mers, mulțumesc. Mai durează puțin până când se vor face transplanturi de cap, ca să REZOLV 100%.

Nu bei destulă apă. Bea apă că-ți trece.

Super, n-am băut apă în viața mea. Ia să încerc.

Ai mâncat? Ia și mănâncă, de la asta e!

Da, de la asta e sigur. Un sendviș e soluția tuturor migrenelor.

 

Sau dacă oamenii nu au soluții miraculoase, atunci au păreri interesante pe care simt să ți le împărtășească exact în momentul în care tu ai 3 ciocane în cap:

Exagerezi, nu are cum să te doară așa de tare.

Și ce altceva ce mai zice globul tău magic?

Nu te mai plânge atâta, o să treacă.

Mersi mult, m-am mai liniștit.

Și pe mine mă doare capul.

Migrena nu este același lucru cu durerea de cap.

Tu ești ipohondră. Stai liniștită că nu ai nimic.

Ok, ce bine, totul e doar în capul meu. Cele 3 ciocane sunt în capul meu.

Așa ca o concluzie scurtă: migrenele nu-s amuzante. Deloc. Lăsați oamenii care suferă de migrenă să se închidă într-un loc întunecos și să aștepte să treacă mini-apocalipsa. Nu-i puneți să vorbească, nu-i puneți să gândească, nu-i puneți să se miște de sub pătură. Atât. Vor ieși ei singuri la lumină atunci când totul se va calma.

Mulțumim anticipat!

BONUS, vă las un video drăguț despre migrene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here