O zi în Sulina în imagini – mai 2021

9
delta dunarii

Mini vacanța care tocmai a trecut ne-a prins în Delta Dunării. Cum nu am ajuns până acum în Sulina, propunerea prietenului Niculpa a sunat foarte bine. Am luat o noapte de cazare în Sulina și una în Vama Veche. Am făcut o călătorie scurtă, rapidă, în care ne-am propus să facem cunoștință cu Delta Dunării și să ne relaxăm puțin la mare.

tulcea ponton travel delta star
Tulcea

Am plecat vineri pe la 7:00 din București, ne-am bucurat valurile de maci de pe drum și am ajuns în Tulcea pe la 11:00. Aici am parcat mașina, am stat la o cafea și la 12:00 am luat barca și am plecat spre Sulina. Pentru transport am făcut rezervare în prealabil. Am ales varianta rapidă pentru care am plătit 60 lei/persoană. Într-o oră și 40 de minute am ajuns în Sulina. Mai este o variantă de transport, o ambarcațiune care costă ceva mai puțin și face 4 ore și jumătate până în Sulina.

Sulina
Complex Turistic Class și Restaurant East Land

Plimbarea cu barca a fost OK, cu toate că inițial îmi era puțin frică. Ne-am cazat la Complexul Turistic Class Sulina. Am optat pentru cina la restaurantul din complex, așa că ne-am ales preparatele când ne-am cazat pentru a fi gata când ne întoarcem seara. Mulți dintre cei care au cazări în Sulina oferă și plimbări cu barca, așa că de la cazare ni s-a recomandat o excursie în Delta Dunării pentru care ne-am făcut rezervare de la ora 18:00.

Clădiri de pe faleza Sulina

Am lăsat bagajele la cazare și am ieșit să mâncăm pe faleză. Eu una am mâncat foarte mult pește în ultimul timp și sunt sătulă, așa că nu am comandat nimic special sau notabil. După masă ne-am propus să mergem până la plajă pe jos și să ne întoarcem la 18:00 pentru excursia cu barca în Deltă.

plaja sulina
Spre plaja Sulina

În drumul spre plajă am trecut pe lângă biserica de pe faleză, farul nou, am văzut văcuțe la păscut și cimitirul în care am citit că se odihnesc câteva “personalități” interesante (Google it). Noi nu am intrat prin cimitir pentru că eram puțin pe repede înainte. Drumul până la plajă a fost de vreo 2 km, deci am mers pe jos cam 30 de minute.

Plaja Sulina

Mi-a plăcut plaja, este măricică și cu nisip fin, am văzut câteva umbreluțe si câteva sezlonguri strânse. Nu am apucat să fac baie pentru că nu aveam timp, dar apa era caldă. La mulți metri în apă erau oameni cu apa până la genunchi. Există un bar pe plajă, cherhana, dar plaja este încă semi sălbatică.

Epava/ Insula păsărilor/ Golful Musura

Cu taxiul am ajuns rapid de pe plajă pe faleză, de unde am luat barca pentru excursie. Ne-am echipat cu vestele de salvare și am urcat în barcă. Barca asta pentru excursii este mai mică decât cea cu care am venit din Tulcea. A fost fain că barca nu s-a umplut full, am plecat doar noi patru pe barcă, fără alte persoane, ceea ce în sezon nu știu dacă este posibil. Am avut un nod în stomac vreo 10-20 de minute și mai ales când barca mergea ușor și ne bălăngăneam de la valuri. Dar peisajul m-a furat imediat și am lăsat nodul deoparte.

delta dunarii sulina excursie in delta
Farul vechi/ Cherhanaua veche/ Golful Musura

Pentru plimbarea de 3 ore am plătit 60 lei. Am văzut farul vechi, cherhanaua veche, stația meteo, farul nou, vârsarea în Marea Neagră, epava, insula păsărilor și golful Musura. Cu toate că imi este relativ frică de apă, a fost superb totul. Insula păsărilor este impresionantă, la fel și apusul văzut din golful Musura. Aș fi stat cu orele să privesc tot ce mă înconjoară. Am avut noroc și vremea a fost perfectă. Nu a fost foarte cald și iunie cred că este o perioadă bună de mers în Deltă. Mi-a fost de folos hanoracul din dotare la întoarcere pentru că se simțea briza și aerul mai rece atunci când barca prindea viteză.

Ghidul nostru nu a fost foarte vorbăreț, dar am aflat și lucruri interesante pe care nu le știam. Gândurile pe care l-am avut după plimbare au fost că trebuie să revenim pentru a face absolut toate tururile posibile din Deltă. Sunt foarte multe de văzut și cred că merită pe deplin.

Sulina

Pe la 21:00 mâncam cina și după un duș bun am dormit buștean până a doua zi dimineața. La 10:00 aveam rezervare pentru drumul înapoi în Tulcea. Când am ajuns pe faleză am văzut mai multe nave acostate, iar cât am stat la cafea au mai trecut vreo două.

delta dunarii sulina
A doua zi dimineață, la plecare din Sulina.

O zi este mai mult decât insuficientă pentru o vacanță în Sulina. Abia aștept să ne reîntoarcem și să stăm mai multe zile și să descopăr toate frumusețile Deltei.

Ați fost în Deltă? Cum a fost experiența voastră? Aveți recomandări de care aș putea să țin cont pe viitor? Mersi!

LE: Iphone mi-a făcut un filmuleț drăguț pe care îl puteți vedea aici.

9 COMENTARII

  1. Cat de frumooooos!, vreau si eu, vreau si eu! Nu am fost niciodată in Delta, e pe lista mea de ani întregi, dar parca niciodată nu mi se arata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here