Merită să vizitezi Casa Ceaușescu (Palatul Primăverii)?

14

Stimați tovarăși, de ceva timp îmi doresc să merg să vizitez Casa Ceaușescu, iar weekend-ul acesta am reușit, în sfârșit, să ajung să o văd. Casa Ceaușescu, numită și Palatul Primăverii a fost pentru un sfert de secol (1965 – 1989) reședința privată a soților Nicolae și Elena Ceaușescu, și a copiilor Nicu, Zoia și Valentin. Vizitând Casa Ceaușescu am aflat cum a trăit omul Ceaușescu, în intimitatea sa, ce pasiuni avea, ce-i plăcea să facă în casă, ce colecție de artă a strâns.

Programul de vizită este de marți până duminică, între orele 10:00 – 17:00, fiind necesară o rezervare în prealabil. Prețul unui bilet este de 35 RON. Vila are 80 de camere, iar vizita cuprinde 40 dintre ele. Turul durează o oră.

Văzută de afară, n-ai zice că vila are 80 de camere. Dacă vrei să bei o cafea în grădina vilei, poți face asta fără să plătești bilet. Accesul în grădină se face gratuit. Noi am făcut o tură pe afară înainte de vizită, iar după ce am vizitat casa am stat la un ceai și-o eugenie, la masă, printre păuni. Păunii care se plimbă prin gradină sunt descendenții celor pe care i-a avut Ceaușescu. Cică a văzut păuni la o vizită în străinătate, i-au plăcut, așa că și-a luat și el câțiva. În casă se găsesc și mozaicuri ce înfățișează păuni.

Mi-a plăcut interiorul, decorațiunile și mobilierul din toate încăperile vizitate, cel mai mult mi-a plăcut apartamentul Zoiei, decorat în stil Ludovic al XVI-lea. Mi-a mai plăcut mult grădina de iarnă, zona spa, dressing-ul Elenei Ceaușescu și mozaicurile din toată casa, care sunt absolut superbe. În incinta expoziției se regăsește o impresionantă colecție de tablouri și tapiserii lucrate manual.

Dacă ești în București sau îl vizitezi, merită să adaugi și Palatul Primăverii pe lista locurilor unde trebuie să ajungi. Ce alte obiective turistice interesante recomandați în București?

14 COMENTARII

  1. Wow! O bucățică de istorie! Arata absolut minunat aceast palat/casa a soților Ceaușescu! Ma bucur ca ne-ai prezentat si ne-ai arătat si poze din interior… pentru că nici nu aveam habar ca exista! Chiar merita vizitat si trebuie sa il bifez si eu anul acesta!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here