#OurPlanet: Am râs, m-am bucurat, am rămas uimită, am plâns și m-am întristat

0

Am râs, am rămas uimită, m-am bucurat, am plâns și m-am întristat uitându-mă la primele episoade din seria Our Planet de pe Netflix. Planeta aceasta este plină de atâtea lucruri minunate, iar amenințările cu care se confruntă natura sunt iminente dacă nu se acționează ACUM. Nu cred că suntem conștienți de asta și acțiunile noastre o dovedesc. Totul este conectat și totul funcționează într-un sistem bine definit, sistem care devine din ce în ce mai fragil.

Our Planet va purta spectatorii într-o călătorie spectaculoasă, de descoperire, care ilustrează frumusețea și fragilitatea lumii noastre naturale. În ziua de azi, suntem cea mai mare amenințare la adresa sănătății casei noastre. Dar mai avem timp să abordăm problemele pe care le-am creat, dacă acționăm acum. Pentru asta e nevoie ca lumea să înțeleagă cât e de important. Our Planet aduce la un loc câțiva dintre cei mai buni producători de film și conservaționiști din lume și sunt încântat să contribui și eu astfel încât această poveste importantă să ajungă la milioane de oameni din întreaga lume“, mărturisește Sir David Attenborough.

Suntem prima generație care înțelege impactul activității umane asupra planetei noastre, dar și ultima care mai poate face ceva pentru a remedia asta. Suntem într-un moment unic în istoria noastră, când avem șansa de a pune lucrurile în ordine și de a ne croi un viitor mai bun. Our Planet va prezenta minunile lumii, chiar în acest moment critic, când avem nevoie de acțiuni globale pentru a proteja planeta“, spune Colin Butfield, directorul executiv al WWF UK și producătorul executiv al seriei Our Planet.

Cele opt părți ale documentarului Our Planet prezintă cele mai valoroase, dar, în același timp, fragile specii și habitate ale planetei.

Am făcut o listă scurtă cu cele mai accesibile acțiuni pe care le poți face pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a salva planeta:

 1. Alege o alimentație sănătoasă și echilibrată cu o proporție mai mare și o mare varietate de alimente pe bază de plante.
 2. Consumă carne și pește din surse sustenabile.
 3. Evită risipa de mâncare. Nu cumpăra mai multă mâncare, ci doar ceea ce îți este necesar.
 4. Reutilizează tot ceea ce poate fi reutilizat.
 5. Cumpără mai puțin și alege produse care respectă natura.
 6. Reciclează (hârtie, plastic, sticlă, reviste, ziare, doze de aluminiu).
 7. Nu mai cumpăra pungi de plastic. Folosește sacoșe de in, iută, material textil, pe care le poți curăța și refolosi.
 8. Dăruiește lucrurile care sunt în stare bună și de care nu te mai folosești.
 9. Ajută la combaterea schimbărilor climatice și la creșterea calității aerului prin reducerea utilizării combustibililor fosili și prin sprijinirea energiilor regenerabile.
 10. Deplasează-te cu bicicleta/ trotineta pe distanțe scurte sau ori de cate ori poți.
 11. Cumpără produse eficiente energetic.
 12. Folosește baterii reîncărcabile.
 13. Oprește aparatele electrice noaptea sau atunci când nu le folosești.

…și lista poate continua în secțiunea de comentarii.

Trailer Our Planet:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here