Hamburger delicios și simplu de făcut acasă

0

Sunt un mare fan street food, dar din păcate în ultimul timp conceptul a început să fie pe alocuri de duzină. De când truck-urile au început să apară că ciupercile după ploaie, mi se pare că unii au început să nu mai pună atâta suflet în ceea ce fac.

Pentru că îmi plac mâncărurile simple, care se gătesc ușor și care pot fi reproduse acasă, de multe ori am făcut acasă hamburger. La un burger contează cel mai mult carnea și chifla, după părerea mea. Restul sunt detalii. Dacă carnea nu este de calitate sau chifla este nașpa, atunci s-a dus tot hamburger-ul. Pe lângă chiflă și carne, din burger nu ar trebui să lipsească o bucățică de brânză plus o legumă, două. Sosurile, după părerea mea, sunt bune, dar opționale. E atât de simplu.

Rețetă burger: Chiflă cu semințe Mega Image, castraveți murați, bacon, cașcaval, ceapă, carne de vită.

Chiflă
Pentru hamburger am folosit în principiu chifle de la Mega: cea cu semințe, albă și chiflele proaspete speciale pentru hamburger, nou apărute la Mega Image. Cele din urmă nu îmi plac foarte tare, mi s-au părut cam sfărâmicioase. Am luat la un moment dat și chifle ambalate, foarte arătoase, măricele, care însă nu pot să zic că au fost neapărat pe placul meu. Cele mai bune rămân chiflele proaspete, pe care eventual le lași puțin pe grill înainte de a le folosi.

Carne
Carnea pentru hamburger o iau de la măcelărie sau de la Kaufland. Este vorba de carne tocată de vită, peste care pun sare și piper.

Brânză
Am făcut hamburger cu telemea (pentru un hamburger ceva mai fresh), cașcaval, provolone sau emmentaler. La hamburger pun orice branză îmi place, orice am la îndemână.

Rețetă hamburger: Chiflă simplă Mega Image, castraveți murați, cașcaval, ceapă, roșie, salată verde, carne de vită.

Legume
De obicei din hamburgerul pe care îl fac acasă nu lipsesc castraveții murați și ceapa. Dacă vreau un hamburger mai fresh, folosesc salată verde și roșie.

Ingrediente hamburger: Chiflă hamburger, telemea, rosie, ceapă, kaiser, carne vita.

Alte ingrediente
Îmi place mult bacon-ul crocant, pe care îl folosesc destul de des. Am mai folosit ocazional o picătură de Tabasco pentru gust și cremă de brânză.

Ingredientele de mai sus sunt cele mai primitive, la îndemână și simplu de folosit. De obicei, când fac hamburger acasă, se întâmplă să nu am chef să fac ceva complicat de mâncare, așa că mă rezum la chestii rapide, nu mă complic cu ceapă caramelizată, ciuperci fițoase sau altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here