Cu ajutoarele potrivite, curățenia de primăvară este terapeutică

0

Hai să îți spun cum stă treaba cu curățenia la mine. Îmi place să fie curat, dar nu-mi place să petrec o zi întreagă curățând casa. Daaar pot să petrec jumătate de zi să fac lună într-un colțișor, milimetru cu milimetru. Chiar dacă sună a ceva patologic, eu zic ca-s în regulă. Activitatea asta de a transforma dezordinea în ordine este o ocazie numai bună de a scoate casa la lumină, dar și o modalitate bună de a scăpa de stres. Nu o zic eu, ci multe studii și cercetători britanici. Da, curățenia de primăvară, curățenia aia care contează poate fi terapeutică.

Organizarea curățeniei de primăvară

Curățenia generală nu este gata cât ai pocni din degete, adevărat, dar nici nu trebuie să o faci pe toată odată, muncind de la răsărit până la răsărit. Bine, sunt și pasionați de sprint care consideră că e mai satisfăcător să întoarcă casa cu fundul în sus și să nu se așeze deloc până aceasta nu sclipește. O organizare bună duce la rezultate pe măsură. Poți să faci azi un colțișor, mâine altul și tot așa. Curățenia temeinică de primăvară poate să se întindă lejer pe parcursul a 1-2 săptămâni, în funcție de cât de multe chestii ai de pus la punct. O sarcină complicată se poate aborda pas cu pas, lucrurile devenind astfel mult mai simple.

Spațiul în care trăiești te definește

În chiuvetă – munte de vase nespălate. Podea care n-a mai văzut un aspirator de zile bune. Grămadă de gunoi nedus, haine aruncate pe scaune și pe pat, trei straturi de praf peste tot. Geamuri care țipă după un aspirator pentru geamuri. Cum e imaginea asta? N-ai cum să zici că e ceva plăcut. Când lucrurile din jurul tău sunt haos, tu ești haos. Treburile casei au putere terapeutică pentru că atunci când pui lucrurile la locul lor, de fapt îți faci ordine și în gânduri. La o curățenie de primăvară când începi să triezi lucrurile de care nu mai ai nevoie, te eliberezi mental și emoțional de lucrurile din trecut. În momentul în care în mediul tău ambient există ordine, te simți automat în siguranță și în mod inconștient îți este mai ușor să te relaxezi. Astfel, locuința este privită ca pe un loc în care să-ți reîncarci bateriile și nu o sursă de pierdere a energiei.

Curățenia de primăvară implică mișcare, iar mișcare = stare de bine

Curățenia de primăvară presupune să alergi dintr-o încăpere în alta, să te miști, să ștergi geamuri și podele. Asta înseamnă activitate fizică. Curățenia este o ocazie bună de a face mișcare, moment în care hormonii responsabili pentru stres, adrenalina și cortizolul, sunt înlocuiți de endorfine, care ne aduc starea de bine. Astfel, acțiunea de a face curățenie are efect benefic asupra psihicului.

Muzica și treburile casnice

De exemplu, eu aleg de multe ori să îmi pun muzică atunci când fac curățenie, care mă duce și ea în starea de spirit potrivită. Astfel, treaba se face cu spor și parcă nici nu știu când a trecut timpul și totul este gata. După o sesiune de asta mă simt obosită, dar am o stare bună și sunt mulțumită de munca pe care am făcut-o. Muzica este de ajutor atunci când vrei să scapi de stres. Momentul în care începi să te miști în ritm de dans atunci când plimbi mopul electric sau ștergi praful, vine atât de natural și este atât de benefic.

Top aparate must-have pentru curățenia de primăvară – ajutoarele de care ai nevoie

Aș vrea să stabilim o chestie. Curățenia WOW de primăvară nu este o corvoadă. Avem la dispoziție o multitudine de aparate de curățat inovatoare, produse și accesorii care ne fac treaba atât de simplă. În aceste condiții îmi este greu să înțeleg existența caselor murdare.

Kärcher este lider mondial în domeniul tehnologiei de curățare, oferind o gamă completă de soluții inovatoare. Pe site-ul Kärcher România se găsesc o multitudine de aparate de curăţat cu apă sub presiune şi sub presiune înaltă, aspiratoare şi curăţitoare cu abur, maşini de frecat-aspirat și multe altele.

O casă curată și bine organizată ne influențează confortul, dar și starea de bine și fericire. Simplul fapt de a face curățenie în casă ne reconfigurează, stresul fiind astfel redus. O locuință aerisită, curată te face să zâmbești și îți oferă spațiul necesar pentru a te relaxa.


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here