37 de canale YouTube de urmărit

2

Petrec mai mult timp pe YouTube decât pe Facebook sau Instagram. Nu numai că mă uit pe YouTube, dar și ascult YouTube, mai ales atunci când fac ceva monoton sau repetitiv, care nu necesită utilizarea integrală a puterii creierului. Urmăesc mai multe canale de pe YouTube și cel puțin lunar mai descopăr câte un canal la care mă abonez. Am făcut o listă cu recomandări de canale YouTube românești, din străinătate + o listă bonus, veți descoperi la sfârșitul articolului despre ce este vorba. Canalele sunt inșirate în ordine alfabetică, nu în ordinea preferințelor. 

I. Canale YouTube străine

 1. BeardedScienceGuy – Un canal cu experimente științifice interesante.
 2. CaseyNeistat – O inspirație continuă pentru o mare parte din creatorii YouTube din toată lumea. Când l-am descoperit, m-am uitat aproape încontinuu la toate filmele pe care le-a făcut până atunci.
 3. ClickForTaz – Un canal cu spoken word poetry. În afară de poezie, Taz mai face tot felul de provocări, este foarte amuzantă și plăcută.
 4. Dan Mace – Are niște filmulețe geniale și profunde.
 5. ElleOfTheMills – Are niște idei foarte faine și o energie bună, creează vloguri și videoclipuri amuzante.
 6. grav3yardgirl – O beauty vloggeriță crazy și foarte amuzantă. Și-a început canalul în 2010, ca vlogger paranormal, de unde și numele canalului de YouTube. 8,8 milioane de abonați în prezent.
 7. Refinery29 – Un canal pentru partea feminină, cu subiecte de la frumusețe și modă la experimente sociale și povestiri în stil docu, la nivel mondial.
 8. Molly Burke – Molly este YouTuber, speaker motivațional și activist în domeniul sănătății mintale. A fost diagnosticată cu Retinitis Pigmentosa la doar 4 ani și a început să vorbească în public la vârsta de 5 ani. Molly este nevăzătoare și din filmulețele ei am aflat foarte multe chestii de care habar nu aveam în legătură cu viața unui om care nu vede. Este foarte frumoasă, deșteaptă și o reală sursă de inspirație.
 9. shane – Shane Lee Dawson este o personalitate a YouTube-ului, dar și comedian, actor, director de film și cântăreț.
 10. Simone Giertz – Cunoscută pentru construirea unor roboți shitty: The Queen of Shitty Robots. Recent a descoperit că are o tumoare pe creier pe care a denumit-o Brian the Brain Tumor. Îmi place mult de ea și admir tot ceea ce face.
 11. TED – TED Talks împărtășește cele mai bune idei de la Conferințele TED din toată lumea.
 12. The Futur – Chestii legate de graphic design.

II. Canale YouTube românești

 1. Ariel Constantinof – L-am descoperit când făcea daily vlogs, apoi am început să-i urmăresc și blogul și celelalte proiecte ale lui. Inspirat de Casey Neistat, ca mulți alții, filmulețele lui Ariel sunt bine realizate și de la un video la altul se observă cum crește calitatea per total. Îi privesc cu drag pe toți cei care au fost inspirați de Casey, the father of filmmaking, și sunt plăcut impresionată de influența bună a acestuia asupra creatorilor de pe YouTube.
 2. BRomania – L-am descoperit foarte târziu, când era deja celebru pe internet. Unele clipuri mi se par geniale. Îmi place de Hihinela, care are, mai nou, și cont de Instagram.
 3. bucharestBIKEtraffic – Marius ne arată cum e să te plimbi zilnic cu bicicleta prin traficul din București. Pe canalul lui se găsesc întâmplări din trafic,  review-uri legate de biciclete sau accesorii. Înjură mult, dar mie mi se pare amuzant. Nerecomandat celor slabi de inimă.
 4. CASTiNG series – CASTiNG este cel mai nou serial de comedie din România și urmărește povestea a patru prietene actrițe, gata să întoarcă oricând lumea cu susul în jos, în căutarea succesului. Abia aștept să apară sezonul 2. 😉
 5. cevamarunt – Podcast-uri cu comedianții Toma Alexandru și Sergiu Floroaia, și mai nou seria Una scurtă care este foarte tare.
 6. Cristi Priză – Interviuri cu oameni din zona online, stand-up comedy, actori, muzicieni etc.
 7. Club 99 – Mai ascult Între Showuri cu Teo, Vio și Costel, cu toate că de foarte multe ori podcast-ul are un limbaj licențios, cu puțin cam multă p**ă. Nu e chiar un podcast pentru femei, dar presupun că nu-s singura care-l ascultă.
 8. Codrin Bradea : Satana – Codrinelul e cel mai tare. Am râs cu lacrimi de multe ori la filmulețe lui. De urmărit chiar dacă nu ești gamer.
 9. Dana Bacinschi – O știu de când a câștigat România’s Next Big Vlogger, este deșteaptă și are idei interesante.
 10. Irina’s Vlogs – Irina este fata lui Irinel Columbeanu și a Monicăi. E foarte drăguță și simpatică.
 11. Laura Giurcanu – Model, blogger și videoblogger, Laura a câștigat mai multe premii pentru activitatea de model, dar și ca videoblogger. Nu-s fashionistă, dar e ceva la ea ce îmi place.
 12. LikeOne – Sketch-uri amuzante.
 13. Lorena Buhnici – Lorena este soția lui George Buhnici și face niște interviuri foarte tari. Am descoperit prin intermediul ei multe persoane foarte interesante.
 14. Mariciu – L-am descoperit de la podcast-urile pe care le face Zaiafet cu el și îmi era destul de antipatic la început. Ușor, ușor am început să mă uit la filmulețele pe care le-a făcut și acum pot să zic că îl urmăresc.
 15. Mariposa – Canal DYI unde Mariposa te învață cum să faci tot ce vrei și ce nu vrei.
 16. Mihai-Alexandru Hash – Mikey Haș, primul vlogger român cu peste 1 milion de abonați pe YouTube.
 17. MsAnneGreen – face ceva ce ea numește entertainment educativ. Are filmulețe pe multe teme, e simpatică și e din Piatra Neamț. 😀
 18. Recorder – Este o publicație online construită în jurul acestor principii: jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public.
 19. Râzi ca Prostu’ – Râzi ca prostu’ este un joke battle, după un format deja existent pe net la americani. Reguli: Participantul primește un punct dacă oponentul său râde cu sunet.
 20. sector7tv – Urmăresc de foarte mult timp acest canal, aici găsiți episoadele Nimic Nou.
 21. Zaiafet Liste, topuri, informații, vloguri și podcast-uri cu Horia Sârghi. L-am descoperit când făcea vloguri pe alt canal acum inactiv. Filmulețele sunt foarte plăcute, Horia citește mult și împarte cu comunitatea lui foarte multe informații, într-o manieră personală haioasă.
 22. ZiBuna Media – Un matinal online produs de Alex Mocanu, Radu Bucalae și Sorin Pârcălab. Îl ascult live de obicei, dar mai ascult și înregistrările.

III. Bonus

Vă recomand și ceva foarte exclusivist, câteva canale de YouTube ale unor prieteni/ cunoscuți:

 1. Vlad Mariș – Vlog-uri și clipuri de prin toate locurile pe care le vizitează.
 2. Sebastian Jitianu – Just for fun videos.
 3. Niculpa – Filmulețe de traveling, driving and living.
 4. Silviu TUDOR – Lucruri din lemn lucrate manual cu dragoste în timpul liber. Aștept mai multe filmulețe și pe canalul YouTube, nu numai pe Facebook. 😀

Abonați-văăă!

De asemenea, vă rog să-mi recomandați în comentarii alte canale interesante de YouTube.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here