Homemade street food: Sendviș Philly Cheesesteak

0

Prima dată am mâncat Philly Cheesesteak acum un an, la un festival în București, nu mai știu exact de la ce food truck. Mi-a plăcut mult și uitându-mă la ingrediente mi-am dat seama că nu e ceva complicat de făcut acasă, iar de atunci îl tot fac. Îmi place pentru că este un sendviș care se prepară foarte rapid, mai ales în două persoane, cuprinde puține ingrediente și este foarte delicios.

Pentru un sendviș Philly Cheesesteak ai nevoie de: antricot vită, ardei kapia, ceapă albă, provolone (sau cașcaval, cheddar), baghetă pâine (sau chiflă, ciabatta) + ulei de măsline, sare, piper și sos Tabasco.

Timp de pregătire: 10-15 minute.

Timp de gătire: 10-15 minute.

Carnea o tai în fâșii subțiri, ceapa în jumătate, apoi pe lung în felii grosuțe, iar ardeiul îl tai tot în fâșii groase.

Brânza o dau prin razătoare.

Baghetele le tai pe jumătate și îmi place să le golesc de miez, să aibă loc umplutura.

Carnea o călesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. După ce carnea s-a rumenit, adaug ceapa și ardeiul, câțiva stropi de Tabasco, sare și piper. Secretul cu Tabasco l-am descoperit mai târziu și acum nu lipsește niciodată din Philly Cheesesteak. Tabasco este un sos destul de picant, însă câteva picături fac minuni, dându-i sendvișului o aromă subtilă, fără să te trezești că scoți flăcări pe nări.

După ce este gata, mut umplutura din tigaie în baghetă sau chiflă, după care adaug provolone. Carnea și legumele trebuie să fie fierbinți, iar sendvișul trebuie asamblat imediat pentru ca brânza să se topească. În mod normal, Philly Cheesesteak conține o cantitate considerabilă de brânză, însa eu prefer să păstrez sendvișul ceva mai light, adăugând doar puţină brânză.

Philly Cheesesteak este un sendviș rapid și gustos, dar și sănătos. Dacă ești atent cu cantitatea de brânză adăugată și dacă alegi o baghetă din făină integrală sau o altă alternativă sănătoasă la pâine, o să iasă o masă delicioasă, fără remușcări.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here