De văzut: Unnatural Selection (Netflix)

19

Nu știam foarte multe despre CRISPR înainte să dau peste Unnatural Selection și după ce am văzut cele 4 episoade, seria a urcat imediat în topul preferatelor mele de pe Netflix. Este fantastic cât de mult și de rapid evoluează totul în jurul nostru, și mai ales, câte resurse avem acum la îndemână și câte se pot realiza, întrebarea care se pune fiind următoarea: Cu ce preț? (și la propriu și la figurat).

Cum ar fi să existe tratamente care sa vindece orbirea sau paralizia? Cum ar fi să nu mai existe boli incurabile? Sună bine. Dar cum ar fi dacă am merge mai departe și ar exista posibilitatea să alegi anumite trăsături cu care sa se nască viitorul tău copil? Asta cum sună? Încep să fie din ce în ce mai multe lucruri care să mă facă să-mi doresc să pot să văd cum va fi lumea peste 100 de ani, peste 1000 de ani. Oricum, în ritmul ăsta, dacă nu tot corpul, măcar creierul meu are toate șansele “să trăiască” peste mulți ani, dacă îl pun bine la păstrare. ???? Dar asta ar fi altă poveste.

Unnatural Selection

Noile evoluții în știința editării genelor indică faptul că societatea este în pragul unei descoperiri care ar putea schimba pentru totdeauna viitorul oamenilor. De la eradicarea unor boli până la selecția trăsăturilor și biohacking-ul, aceste experimente inovatoare au inspirat dezbateri aprinse asupra implicațiilor morale, sociale și de mediu. Pe parcursul acestei serii provocatoare în patru părți, Unnatural Selection călătorește în întreaga lume pentru a-i întâlni pe oamenii de știință, hackeri, critici, eticieni și beneficiari ai tehnologiilor care sfidează evoluția, care au potențialul de face mult, mult bine, dar și, posibil, de a determina acțiuni ireparabile. Unnatural Selection este produsă de Radley Studios și Real Peak Productions.

Pe aceeași temă aștept și filmul Human Nature. Vă mulțumesc dacă îmi lăsați în comentarii recomandări din același spectru.

19 COMMENTS

  1. Nu am mai urmărit de ceva vreme seriale sau filme pe Netflix, insa cu vremea asta cu siguranța o sa iau maratonul serialelor. Pare interesant serialul recomandat. L-am adăugat pe lista !

  2. Din pacate nu am recomandări de aspect gen pentru tine, însă m-ai facut curioasă în privința acestei serii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here