De văzut: The Social Dilemma

14

Când unii care au construit ceva îți spun că ceea ce ei au creat este acum toxic și dăunător… ce poți să mai zici? The Social Dilemma este un documentar Netflix care explorează impactul uman în rețelele sociale, cu experți în tehnologie, foști angajați Facebook, Pinterest, Google, Twitter și nu numai, care trag un semnal de alarmă asupra propriilor creații.

Știam că rețelele sociale ca Facebook și Instagram ne influențează mult și cu toate că este previzibilă concluzia documentarului, tot nu mă gândeam că manipularea poate merge dincolo de ceea ce noi percepem conștient.

Voit sau nu, tehnologia a demonstrat că are capacitatea de a scoate ce e mai rău din societate, iar acum există multe probleme care trebuie corectate. Ar trebui să înțelegem că produsele digitale nu oferă adevărul și nu oferă educație. Ele doar ne bagă într-o oală și ne livrează chestii din bula noastră, ajungând astfel să ne recomande și cele mai ciudate conspirații. Poți sta liniștit, Google nu are nevoie să-ți asculte conversațiile, el știe deja tot din activitatea ta online, din click-urile pe care le dai, din like-urile și inimioarele pe care le apeși.

În concluzie, lasă telefonul jos din mână și oprește notificările. Oprește toate notificările. 

14 COMMENTS

  1. Chair cand citeam articolul tau am cautat filmul. Acum ma pun sa il vad.
    AM noroc ca fiind mami de 3 copii nu prea am timp sa stau mult pe social media, dar si cand scap ma apupa 1-2 noaptea, adevarat!

  2. De mult ma bate gandul sa-mi minimizez activitatea online. De vazut acest documentar, multumesc pentru recomandare! Sper sa nu mi sterg toate conturile dupa.:)))

  3. Asa este, nu sunt realitatea si nu sunt pentru educatie si pentru cultura, ci trebuie tratate ca ceea ce sunt, un mod de deconectare, o fictiune frumoasa, o poveste buna, pentru a ne relaxa 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here