Este OK, nu trebuie să vă chinuiți să alergați prin ploaie, vânt și ninsoare

0

Tot văd fete care își dau duhul, încercând să-și completeze obiectivul zilnic de kilometri alergați. Le văd cum ies ele dimineața, prin frig, ploaie, ninsoare, tornade și apocalipse, cu scopul de a alerga zilnic. “Super, azi am reușit să alerg la -1°C.” Ceva extraordinar, bravo! Afară e potop, dar e OK, viața ta are alt sens acum. Te-ai chinuit maxim și ai reușit să faci țurțuri de la alergat în dimineața asta. Să sperăm că nu și pneumonie.

Mvai, mișcarea înseamnă sănătate, înseamnă stare de bine, mă simt mai bine după ce alerg și am așa o energie…. Mhm, sigur. Dar de ce nu zice nimeni că alergatul ăsta atât de ridicat în slăvi este atââât de obositor și atââât de consumator de energie? Pentru că, ghici ce? Este! Parcă zici că nimeni n-are mușchi pe el, nimeni n-are febră musculară după alergat și nimeni nu e cu limba pe-afară și pe minus cu energia după un antrenament. Nu, nu, e numai roz cu luminițe. “Yaaay, ce bine mă simt după alergaaat, îmi simt tot corpul în dureri, mi-e foame de mor și n-am energie nici să mă duc până la baie. Yaaay.

Am fost mulți ani frustrată pe treaba asta cu alergatul. Eu de ce nu pot când toți spun că e simplu, minunat și sănătos? Vă spun că am încercat să alerg și nu a fost nimic sănătos în asta. La mine nu funcționează deloc sportul ăsta. După 100 de metri sunt pa, adio, arrivederci. Plămânii se panichează, mușchii se trezesc la viață, dar doar ca să moară, mă sufoc și văd stele luminoase care simt că mă duc către sfârșitul ĂLA.

Alergatul nu este pentru toți și asta este OK. Există și alte sporturi muuult mai minunate și mai accesibile. Nu ți se potrivește și nu-ți place, stai în casă și mai dormi 30 de minute. Nu ieși afară-n ploaie la alergat pentru a te simți mai bine pentru că nu, nu o să te simți mai bine. Calmează-te, nu te mai chinui atâta să transformi ceva oribil în ceva plăcut. Sunt persoane care trag luni de zile la rând să prindă drag de acest sport pe care de fapt îl urăsc. Există și alte sporturi, ai o grămadă de posibilități, lasă ideea asta cu alergatul și fă ceva ce ți se potrivește.

Uite-așa, ca să vin în ajutorul non-alegătorilor las aici câteva idei de făcut mișcare. Poți să mergi. Da, pur și simplu poți să mergi și este OK. Chiar dacă vrei să slăbești nu trebuie să te chinui să alergi. Pur și simplu meeergi până te saturi. Mai poți să biciclești, să mergi pe role, pe trotinetă. Poți să joci volei, handbal, baschet, tenis, să faci înot sau gimnastică. La sală ai zeci de posibilități și o multitudine de programe pe care le poți urma, cum ar fi zumba, kangoo jumps, fitness, cardio, aerobic, funii din tavan și alte bazaconii. Poți să dansezi prin casă de nebună. Sau dacă ai Xbox poți să dansezi organizat, cu Just Dance 2021, care este genial. Te rog frumos nu mai ieși prin ploaie la alergat, că te uzi la picioare și răcești la ovare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here